Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών υποδέχεται το νέο έτος / ΣΤΕΓΗ
menu

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών υποδέχεται το νέο έτος

3 Ιαν 2011
Οι τέχνες και τα γράμματα τον Ιανουάριο στη Στέγη:

ΜΟΥΣΙΚΗ: Στις 4 Ιανουαρίου η Ορχήστρα των Χρωμάτων, στη δεύτερη εμφάνισή της στη Στέγη, ερμηνεύει έργα του Τζωρτζ Γκέρσουιν και του Περικλή Κούκου, ενώ η Καμεράτα κάνει το ντεμπούτο της στη Στέγη με ένα ιδιαίτερο concept (Η Καμεράτα με όργανα εποχής) και στις 25 Ιανουαρίου διερευνά τα ελληνικά διλήμματα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Τέλος, στις 24 Ιανουαρίου, στη δεύτερη συναυλία στο πλαίσιο του Κύκλου για το Ελληνικό Τραγούδι, γίνεται ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

ΧΟΡΟΣ: Ένας από τους κορυφαίους χορογράφους της εποχής μας, ο Josef Nadj, διευθυντής του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου Ορλεάνης της Γαλλίας, θα βρεθεί για 4 μοναδικές εμφανίσεις στη χώρα μας, παρουσιάζοντας το Cherry-Brandy, μια παράσταση εμπνευσμένη από Ρώσους λογοτέχνες (6-9 Ιανουαρίου).

ΘΕΑΤΡΟ: Μια ξένη και δύο ελληνικές παραγωγές ανεβαίνουν στη σκηνή της Στέγης αυτόν το μήνα. Οι Φλαμανδοί tg STAN ανεβάζουν τις εκδοχές του Ζαν Κοκτώ και του Ζαν Ανούιγ στο διαχρονικό μύθο της Αντιγόνης (7-9 Ιανουαρίου). Στις 14 Ιανουαρίου έχει πρεμιέρα ο Βέρθερος του Γκαίτε από το νεοσύστατο ελληνικό θίασο bijoux de Kant του βραβευμένου Γιάννη Σκουρλέτη. Και στις 20 Ιανουαρίου ακολουθεί η πρεμιέρα του κλασικού έργου Ο θάνατος του Δαντόν του Γκέοργκ Μπύχνερ, από τον Στάθη Λιβαθινό και το θίασό του.

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ: Τέσσερις στρογγυλές τράπεζες αυτόν το μήνα στην Αίθουσα Εκθέσεων & Διαλέξεων, με θέματα που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, τα οποία διαπραγματεύονται διακεκριμένοι συν-ομιλητές. Σύγχρονο αστικό τοπίο και αρχαιότητες: Μια σχέση σε ένταση (10/1), Κοσμοπολίτικες κουλτούρες: Πραγματικότητα ή ουτοπία (12/1), Οι πολιτισμικές ρίζες της κρίσης (19/1) και Ο άνθρωπος φτιάχνει ζωή (26/1).

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στους παραπάνω υπερσυνδέσμους για να επισκεφθείτε τις σελίδες των αντίστοιχων εκδηλώσεων.