Η γραμμή της Αθήνας / ΣΤΕΓΗ
menu

Η γραμμή της Αθήνας

Το κλασικό γερμανικό μιούζικαλ διασκευασμένο από τη Σοφία Βγενοπούλου και τη Grasshoper Youth για τους εφήβους της Στέγης

15 - 17 ΦΕΒ 2017
Μαθητές από Β΄ Γυμνασίου μέχρι και Γ΄ Λυκείου
Το πιο δημοφιλές γερμανικό μιούζικαλ μετά την «Όπερα της Πεντάρας» διασκευασμένο ταξίδεψε από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 25 γλώσσες και έρχεται στη Στέγη για να συναντήσει μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
5 € ανά μαθητή
Εφηβικό θέατρο στη σκηνή της Στέγης και πάλι.
Η Σοφία Βγενοπούλου και η Grasshopper Youth διασκευάζουν το κλασικό μιούζικαλ του συγγραφέα για εφήβους Volker Ludwig, Γραμμή 1 (Linie 1), φέρνοντας επί σκηνής την Αθήνα του σήμερα.

Γραμμένο το 1986, πριν από την πτώση του Τείχους, το έργο περιγράφει το ταξίδι της Nathalie, μιας έφηβης από την επαρχία που έρχεται για πρώτη φορά στο Δυτικό Βερολίνο με σκοπό να συναντήσει τον αγαπημένο της ροκ τραγουδιστή, Jonny. Στη περιπετειώδη διαδρομή της με τη Γραμμή 1 του μετρό (Linie 1) γνωρίζει την underground γερμανική πρωτεύουσα, συναντώντας διαφορετικούς τύπους ανθρώπων: ποιητές, πανκ, άστεγοι, έμποροι, όλοι συνεπιβάτες στη Γραμμή 1, συνθέτουν το μωσαϊκό της γερμανικής κοινωνίας πριν από το 1989 και μετατρέπουν τη διαδρομή της Nathalie σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ενηλικίωσης.

Από το Βερολίνο του 1986 στην Αθήνα του 2017.
Η Grasshopper Youth χτίζει μια νέα παράσταση που μιλά στη γλώσσα των εφήβων. Αντλώντας υλικό από συνεντεύξεις και ιστορίες σημερινών Αθηναίων, η ομάδα αλλάζει τα πρόσωπα και μεταφέρει την πρωταγωνίστρια στη σημερινή Αθήνα. Στη νέα αυτή εκδοχή, οι μαθητές συζητούν για ζητήματα που μας αφορούν σήμερα, όπως είναι η  οικονομική κρίση, το προσφυγικό ζήτημα και η εμφάνιση ακραίων συμπεριφορών.

συντελεστές

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Μουσική: Birger Heymann
Μετάφραση και προσαρμογή στίχων: Αλέξης Καλοφωλιάς
Διασκευή: Γιάννης Τσίρμπας, Βασίλης Κουκαλάνι
Δραματουργική συνεργασία: Βαγγέλης Κυριακού, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Ενορχήστρωση, Διασκευή Μουσικής: Μιχάλης Πανάδης, Αλέξης Καλοφωλιάς
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρτεμις Μάνου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Αμπατζής, Μαριάννα Δημητρίου, Γλυκερία Δήμου, Τζούλια Διαμαντοπούλου, Κώστας Κουτσολέλος, Άρτεμις Μάνου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Αριέττα Μουτούση, Μιχάλης Πανάδης, Ελίνα Ρίζου, Χάρης Τσιτσάκης

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

LINIE 1 των Volker Ludwig και Birger Heymann
© και δικαιώματα διεθνών παραστάσεων Felix Bloch Erben, Βερολίνο, 2016 (εκπροσωπούμενο από την SKA Agency, Αθήνα/Βερολίνο, www.sarantoskroll.com)

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες
Τετάρτη 15, Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ώρες
11:00-13:15

Κόστος συμμετοχής:
5 € ανά μαθητή

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής