Made in USA | Thank Υou for Coming: Attendance / ΣΤΕΓΗ
menu

Made in USA | Thank Υou for Coming: Attendance

Faye Driscoll

Made in USA


28-29 ΝΟΕ 2016
21:00
Κεντρική Σκηνή
1 ώρα και 30 λεπτά
Σχηματίζοντας έναν κλοιό γύρω από τους ερμηνευτές, οι θεατές καλούνται να γίνουν μέρος αυτού που συμβαίνει και να συμμετάσχουν σε ένα απολαυστικό χάος. Ετοιμαστείτε να ζήσετε το ζωντανό θέαμα ως κοινή πολιτική πράξη!
Κανονικό: 10 €
Μειωμένο, Φίλος, Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 8 €
Combo 4 εισιτήρια για την παράσταση "The Record": 5 € ανά εισιτήριο
Combo 1+1: 5 € ανά εισιτήριο για επιλεγμένες παραστάσεις του φεστιβάλ "Made in USA": "A Piece of Work", "Age & Beauty Part 1", "Judson Church is Ringing in Harlem", "Phone Homer", "Tell Me Love Is Real", "The Record"
Η Νεοϋορκέζα Faye Driscoll είναι μια χαρισματική δημιουργός. Επιλέγει συχνά ως θέμα της το τι κάνουμε όλοι μαζί. Θέλει να κάνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μέρος ενός πράγματος μεγαλύτερου από αυτούς, ενός συνόλου που τους ξεπερνάει. Και φαίνεται ότι μάλλον το πετυχαίνει, αν κρίνουμε από το Attendance, πρώτο μέρος της τριλογίας Thank you for coming...

Το συναρπαστικό Attendance είναι ένα έργο γοητευτικό, αυθεντικό, έξυπνο και με χιούμορ. Οι πέντε ερμηνευτές ανοίγουν ασταμάτητα νέους κώδικες προσέγγισης με το κοινό, ενώ ταυτόχρονα δένονται σε έναν αξεδιάλυτο κόμπο. Αυτή η περιπλοκή, που προκαλεί αμέτρητους συνειρμούς, φέρνει διαρκώς στην επιφάνεια νέες ιστορίες σωμάτων και καλεί τους θεατές σε ένα ατέλειωτο ταξίδι επανεφεύρεσης της εμπειρίας μιας ομαδικής χορογραφίας.

Όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση, από το πώς υποδέχεται η ομάδα το κοινό και πώς τοποθετείται το θέαμα μέσα στο χώρο, μέχρι το ποιος είναι ο περφόρμερ και ποιος ο θεατής. Σχηματίζοντας έναν κλοιό γύρω από τους ερμηνευτές, οι θεατές καλούνται να γίνουν μέρος αυτού που συμβαίνει, να ακολουθήσουν τον αστικό χορό που εκτυλίσσεται μπροστά τους και να συμμετάσχουν σε ένα υπέροχο, απολαυστικό χάος. Ετοιμαστείτε να ζήσετε το ζωντανό θέαμα ως κοινή πολιτική πράξη!

συντελεστές

Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Faye Driscoll
Χορογραφία: Faye Driscoll, σε συνεργασία με τους ερμηνευτές
Ερμηνεύουν: Giulia Carotenuto, Sean Donovan, Alicia Ohs, Toni Melaas, Brandon Washington / Μέλος του αρχικού θιάσου: Nikki Zialcita
Εικαστικός σχεδιασμός: Nick Vaughan και Jake Margolin
Σχεδιασμός Ήχου / Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Michael Kiley
Σχεδιασμός Φωτισμών & Διεύθυνση Παραγωγής: Amanda K. Ringger
Διεύθυνση Περιοδείας & Διεύθυνση Σκηνής: Alessandra Calabi
Διεύθυνση Επιτόπιας Παραγωγής: Randi Rivera
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Jesse Zaritt
Βοηθός Χορογραφίας: Nadia Tykulsker
Κατασκευή και Μετατροπή Κοστουμιών: Sarah Thea Swafford

Πρεμιέρα: 6 Μαρτίου 2014, Danspace Project, Νέα Υόρκη
 
Το Thank You For Coming: Attendance υλοποιήθηκε χάρη στο Danspace Project 2013-14 Commissioning Initiative, το Lower Manhattan Cultural Council και το Creative Capital, με υποστήριξη από το The Jerome Foundation, το 92Y New Works in Dance Fund, ένα Headlands Alumni New Works Award και με τη βοήθεια του New York State Council on the Arts, ενώ υλοποιείται χάρη στη χορηγία του The Field.

Έγινε δεκτό για φιλοξενία ανάπτυξης στο χώρο St. Mark’s Church του Danspace Project, με την υποστήριξη του Andrew W. Mellon Foundation. Είναι ανάθεση του Mass Live Arts, μέσω μιας πολυετούς ανάθεσης για φιλοξενία και παρουσίαση.

Η Faye Driscoll έλαβε υποστήριξη φιλοξενίας από το Park Avenue Armory, από κοινού με το πρόγραμμα Extended Life Dance Development του Lower Manhattan Cultural Council, το οποίο υλοποιείται εν μέρει από το The Andrew W. Mellon Foundation.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές (στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία)
Συντονισμός: Νίνα Αλκαλάη, θεωρητικός του χορού

Τρίτη 29 Νοεμβρίου
Εργαστήριο με τη Faye Driscoll

διαβάστε περισσότερα

H Φέυ Ντρίσκολ είναι μια πολυβραβευμένη καλλιτέχνις που διερευνά νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης ως χορογράφος και σκηνοθέτρια, με στόχο να αφυπνίσει συναισθήματα και αισθήσεις και να ενεργοποιήσει τη σκέψη των θεατών. Χαιρετίστηκε από τους New York Times ως «εκπληκτικό νέο ταλέντο». Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, όπως βραβείο του National Dance Project, υποτροφία του MAP Fund, υποτροφία Guggenheim, βραβείο Creative Capital και βραβείο Doris Duke Artist (2016), ενώ έχει προσκληθεί για καλλιτεχνική φιλοξενία από το Baryshnikov Arts Center και το Park Avenue Armory. Της έχουν γίνει αναθέσεις έργων από φορείς όπως το Danspace Project, το Walker Arts Center, το ICA/Boston, το The Kitchen, το Dance Theater Workshop και το Wexner Center for the Arts, ενώ έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές διεθνείς πλατφόρμες, μεταξύ άλλων στο Festival d’Automne (Παρίσι) και το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της νεοϋορκέζικης πρωτοπορίας: Young Jean Lee, Cynthia Hopkins, Taylor Mac κ.ά.

Η ίδια αναφέρει για το έργο της: «Κάνω χορογραφίες που μπορεί κανείς να τις θεωρήσει θεατρικά έργα ή φορτωμένες εικαστικές εγκαταστάσεις. Τα σκηνικά σχεδιάζονται για να γκρεμίζονται, η μουσική συντίθεται από τους θορύβους και τις φωνές των χορευτών, τα σκηνικά αντικείμενα είναι κατεστραμμένα, χρησιμοποιημένα ξανά και ξανά για φαντασιώσεις, υπερβολές και απώλειες. Οι ερμηνευτές τραγουδούν, παίζουν ξύλο, βγαίνουν από τα όρια και ερωτεύονται με εκρηκτικό ρυθμό, σαν flip-books ανθρώπινων αισθημάτων που τα γυρίζεις με ταχύτητα φωτός. [...] Μέσα από τη γεμάτη δύναμη έκθεση των ερμηνευτών, την εξυψωμένη προσήνεια και την ενίοτε σωματική σύνδεση με το κοινό, οι θεατές νιώθουν συνένοχοι και συνδημιουργοί της περφόρμανς. Η δουλειά μου είναι μια ομαδική εμπειρία, φτιαγμένη με εξαιρετική λεπτομέρεια και γνώση, που όμως φαίνεται σαν να είναι αυτοσχεδιαστική, χαοτική και αυθόρμητη.»
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

29 Νοε 2016

10:00
Κόστος συμμετοχής: 12 €

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εργαστήριο με τη Faye Driscoll

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής