Δείτε τα αποτελέσματα των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι. / ΣΤΕΓΗ
menu

Δείτε τα αποτελέσματα των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι.

12 Νοε 2013
Πατήστε  για να δείτε τα αποτελέσματα των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι.


Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού γίνονται για τρίτη χρονιά, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στο τραγούδι ως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης.
Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι συνθέτες, τραγουδοποιοί/ τροβαδούροι ή μικρά μουσικά σύνολα (γκρουπ/ μπάντες), που θα συμμετέχουν υπογράφοντας και καταθέτοντας τρία τραγούδια, με πρωτότυπη μουσική και στίχο. Έτσι, η υποψηφιότητα αφορά τόσο τους συνθέτες, τους τραγουδοποιούς ή τα γκρουπ όσο και τους στιχουργούς τους.
Η προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 20 υποψήφιους για την τελική φάση, κρίνοντας με βάση τα τρία τραγούδια που θα κατατεθούν για κάθε συμμετοχή.
Στην βραδιά του τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013, θα παρουσιαστούν έως 20 νέοι δημιουργοί και, ως εκ τούτου, έως 20 νέα τραγούδια. Τα βραβεία δίνονται στο καλύτερο τραγούδι. Επίσης, το κοινό ψηφίζει για το καλύτερο τραγούδι και απονέμεται αντίστοιχο βραβείο.

«Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού για την ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Αυτό ακριβώς βρίσκεται άλλωστε και στον πυρήνα όλων των δράσεων που συνέλαβα και της ομάδας που ανέλαβε να υλοποιήσει τις δράσεις του Κύκλου: η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του Ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής τους και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις σημαντικότερες νέες δημιουργίες από τον πολυδιάστατο χώρο της εγχώριας τραγουδοποιίας.» – Δημήτρης Παπαδημητρίου

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /3 Σύνθεση + Στίχος = Τραγούδι

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Εκτέλεση παραγωγής: Το Ελληνικό Σχέδιο
Οργανωτική επιτροπή – Επιμέλεια Αγώνων: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος