Μάνος Τσανγκάρης / ΣΤΕΓΗ
menu

Μάνος Τσανγκάρης

Home / Living Spaces

30 ΜΑΡ - 2 ΑΠΡ 2017
20:00 | 20:30 | 21:00 | 21:30

Προτείνεται η προκράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
 
Άσυλο Ανιάτων (Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη)
Αληθινά σενάρια ζωής γίνονται μουσικές συνθέσεις στο κέντρο της Αθήνας από τον Μάνο Τσανγκάρη. Το "Home" αποτελεί μέρος του κύκλου συνθέσεων "Living Spaces" και μας καλεί να το ανακαλύψουμε.
Ενιαία τιμή εισιτηρίου: 5 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα) και Άνεργοι: 4 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Ο χώρος δεν παρέχει δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.
H αγορά εισιτηρίων από το Άσυλο Ανιάτων θα πραγματοποιείται μόνο με μετρητά.
 

 
Γεννημένος το 1956 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ο διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης και installation artist Μάνος Τσανγκάρης παρουσιάζει με ανάθεση της Στέγης τη μουσική σύνθεση/εγκατάσταση με τίτλο Home.

Το «Σπίτι» του Τσανγκάρη είναι μέρος του κύκλου των μουσικών συνθέσεων “Living Spaces”, που εστιάζουν σε τέσσερις θεμελιακές καταστάσεις της ζωής: την αγάπη, την αρρώστια, το γήρας και το θάνατο. Πρόκειται για πραγματικά σενάρια ζωής, στα οποία με μια πρώτη ματιά τίποτα δεν μοιάζει να ξεφεύγει από τη συνηθισμένη καθημερινότητα. Ωστόσο, μια μικρή μετατόπιση/εξέλιξη σε αυτά, τα μεταμορφώνει ολοκληρωτικά.

Το Home επικεντρώνεται στην αρρώστια, με την ευρύτερη έννοια του όρου, που υπάρχει σε μια φαινομενικά φυσιολογική οικογένεια. Είναι μια εγκατάσταση σε μορφή μουσικής σύνθεσης, μια οικογενειακή φωτογραφία, η οποία διαμορφώνεται χωρικά και πλαστικά – ένα tableau vivant, επισκέψιμο από το ακροατήριο. Σαν να βρισκόμαστε καταμεσής μιας διαλυμένης ιστορίας. Αυτή η διαλυμένη ιστορία, η οποία είχε ανέκαθεν τη ρίζα της στην οικογένεια από την οποία συγκροτείται, αποτελεί αφενός μια ζώνη προστασίας από τον έξω κόσμο και αφετέρου ένα πλαίσιο, εντός του οποίου είμαστε τόσο απροστάτευτοι όσο πουθενά αλλού.

Εμείς, οι επισκέπτες, προερχόμενοι και οι ίδιοι από μια οικογένεια, ίσως δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με τούτη εδώ. Ωστόσο, κατά την επίσκεψή μας, ορισμένες καταστάσεις θα μας φανούν το δίχως άλλο γνώριμες.

συντελεστές

Σύλληψη, Σύνθεση, Σκηνοθεσία: Μάνος Τσανγκάρης
Πιάνο: Λενιώ Λιάτσου
Οιδίποδας: Κώστας Τζέκος
Ιοκάστη: Μαρία Βλαχοπούλου
Λάιος: Κώστας Λάσκος
Πυθία: Βάσω Μπουραζανίδου
Ευχαριστούμε τους Ζένια Αγκιστριώτη και Δημήτρη Κατσιμήρη για τη συμμετοχή τους.         
 
Βοηθοί σκηνοθέτη: Markus Oppenländer, Νικήτας Βασιλάκης
Ενδυματολόγος και props manager: Ελισάβετ Κοκκονάρη
Σύμβουλος Xoρογραφίας & Επιμέλεια κίνησης: Pauline Huguet
Μετάφραση: Γιάννης Καλιφατίδης  
Οργάνωση παραγωγής: Χαρά Μουρλά
Εκτέλεση Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Βοηθός Εκτέλεσης Παραγωγής: Δέσποινα Σιφνιάδου
Ανάθεση – Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Πρεμιέρα: 30 Μαρτίου 2017, Άσυλο Ανιάτων

Ευχαριστούμε το Άσυλο Ανιάτων και την Δήμητρα Πιπιλή για τη θερμή τους υποστήριξη και συνεργασία.


Ώρες (η κάθε συναυλία έχει διάρκεια 1 ώρα. H είσοδος των θεατών γίνεται κάθε 30 λεπτά, με 15 συμμετέχοντες κάθε φορά):
30 ΜΑΡ – 2 ΑΠΡ 2017: 20:00 | 20:30 | 21:00 | 21:30
Προτείνεται η προκράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Κυριακή 2 Απριλίου
Εργαστήριο με τον Μάνο Τσανγκάρη

διαβάστε περισσότερα

Μάνος Τσανγκάρης
Ο συνθέτης, ντράμερ και εικαστικός καλλιτέχνης Μάνος Τσανγκάρης (γενν. 1956) είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πειραματικού μουσικού θεάτρου. Οι συνθέσεις του είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φημισμένα φεστιβάλ και θέατρα. Το 2009 ορίστηκε καθηγητής σύνθεσης στη Μουσική Ακαδημία Carl Maria von Weber της Δρέσδης και το ίδιο έτος εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου, στην οποία το 2011 ανέλαβε διευθυντής του τμήματος μουσικής. Επίσης, από το 2010 είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών της Σαξονίας.
Ο Τσανγκάρης έχει διατελέσει φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης (ZHdK), το ακαδημαϊκό έτος 2012-13. Από το 2016 είναι καλλιτεχνικός συνδιευθυντής, από κοινού με τον Daniel Ott, της Μπιενάλε-Φεστιβάλ Νέου Μουσικού Θεάτρου του Μονάχου. Είναι ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Καλλιτεχνικής Έρευνας (Internationale Institut für Kunstermittlung, www.iike.de). Έχει κάνει επίσης έρευνα στο πεδίο της σκηνικής ανθρωπολογίας.
Από τη δεκαετία του 1970, έχει επανειλημμένα υιοθετήσει ερμηνευτικές συνθήκες ως ουσιαστικό θέμα του συνθετικού του έργου, που εκφράζεται σε διάφορες καλλιτεχνικές μορφές.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Είσοδος ελεύθερη

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

“Living Spaces”: Το νέο μουσικό θέατρο του Μάνου Τσανγκάρη

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής