Μαντίλες, Υμένες και Σεξουαλική Επανάσταση / ΣΤΕΓΗ
menu

Μαντίλες, Υμένες και Σεξουαλική Επανάσταση

12 IOYN 2017
19:00
Μικρή Σκηνή
Γνωρίστε τη Mona Eltahawy, τη βραβευμένη Αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφο που δεν φοβάται να προκαλεί και να συγκινεί με την πένα της.
Είσοδος ελεύθερη
Η συζήτηση θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το website της Στέγης. Τα βίντεο των συζητήσεων παραμένουν διαθέσιμα στο sgt.gr και μετά το τέλος της εκδήλωσης, στo tab videos.

Μια από τις πιο τολμηρές γυναικείες φωνές των καιρών μας, η βραβευμένη Αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφος Mona Eltahawy αρθρογραφεί στο διεθνή Τύπο για θέματα που έχουν σχέση με τον αραβικό κόσμο, το Ισλάμ και τις γυναίκες. Η ίδια συστήνεται ως περήφανη, φιλελεύθερη μουσουλμάνα. Το βιβλίο της, Headscarves and Hymens: Why the Middle East Needs a Sexual Revolution, είναι ένα προκλητικό και συγκινητικό ντοκουμέντο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Στη σκηνή της Στέγης θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Οικονομάκου για τη ζωή των γυναικών στη Μέση Ανατολή.

συντελεστές

Επιμέλεια: Πάσκουα Βοργιά, Κατερίνα Οικονομάκου, Αφροδίτη Παναγιωτάκου

διαβάστε περισσότερα

Η Mona Eltahawy είναι βραβευμένη αρθρογράφος και διεθνής ομιλήτρια πάνω σε θέματα του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, καθώς και του παγκόσμιου φεμινισμού. Ζει στο Κάιρο και στη Νέα Υόρκη.

​Είναι συγγραφέας του βιβλίου Headscarves and Hymens: Why the Middle East Needs a Sexual Revolution (Μαντίλες και παρθενικοί υμένες: Γιατί η Μέση Ανατολή χρειάζεται μια σεξουαλική επανάσταση), που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015, και αρθρογραφεί στις σελίδες γνώμης των New York Times. Σχόλιά της έχουν εμφανιστεί σε διάφορες άλλες εκδόσεις και προσκαλείται συχνά για αναλύσεις σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η Ελταχάουι ήταν ανταποκρίτρια ειδήσεων στη Μέση Ανατολή για πολλά χρόνια, μεταξύ των οποίων και έξι χρόνια για το πρακτορείο Reuters, ενώ έχει στείλει ανταποκρίσεις της για διάφορα ΜΜΕ, από την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και την Κίνα.

Η Κατερίνα Οικονομάκου είναι δημοσιογράφος, με έδρα την Αθήνα. Γράφει για το insidestory.gr. Έχει εργαστεί για το ΑΠΕ, τον Ελεύθερο Τύπο, τον Ταχυδρόμο, την Ελευθεροτυπία κ.α. Το βιβλίο της «Ο τραγουδιστής του Άουσβιτς: Εστρόγκο Ναχάμα, Θεσσαλονίκη 1918 -  Βερολίνο 2000» (εκδ. Καπόν, 2017) βασίζεται στην έρευνα που έκανε την περίοδο που ήταν European Journalism Fellow στο Freie Univesität του Βερολίνου.


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.
Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr.
Τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα στο sgt.gr και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής