Interfaces / ΣΤΕΓΗ
menu

Interfaces

Νέα μοντέλα και πρακτικές για την ανάπτυξη κοινού της σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη

Ιούνιος 2016 - Δεκέμβριος 2019
Οκτώ διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να συνδέσουν το κοινό με τις δημιουργίες μουσικών και καλλιτεχνών σε ένα καινοτόμο διαθεματικό πρότζεκτ.
Συνεχίζοντας την αποστολή της για εξωστρέφεια και σύνδεση με σημαντικούς φορείς του εξωτερικού, η Στέγη έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ως συντονιστής το Interfaces, ένα διεθνές, διαθεματικό πρότζεκτ που αποσκοπεί να φέρει τη νέα μουσική σε ένα εκτεταμένο φάσμα νέων ακροατηρίων. Με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη (Creative Europe), το Interfaces συνενώνει εννέα διαφορετικούς εταίρους από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Ρουμανία και την Αυστρία με βασικό στόχο την ανεύρεση καινοτόμων τρόπων για τη σύνδεση ακροατηρίων με το έργο μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου που δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας. Για να επιτευχθεί αυτό, το δίκτυο θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ευρύ φάσμα δράσεων: νέες μορφές παραστάσεων σε καινοτόμους χώρους με τη χρήση νέων μέσων, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έρευνα για εμψυχωτές κοινού και συνέδρια, φιλοξενίες καλλιτεχνών.

Το πρότζεκτ θα δημιουργήσει ένα μεγάλο όγκο πρωτότυπου έργου που θα παρουσιαστεί στο κοινό, σε ζωντανές εκδηλώσεις ή μέσω της ιστοσελίδας Interfacesnetwork.eu.

συντελεστές

Το συντονισμό του δικτύου Interfaces έχει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Διεύθυνση Έργου: Χρήστος Καρράς, Ντόρα Βουγιούκα

Το δίκτυο περιλαμβάνει τους εξής εταίρους οργανισμούς: De Montfort University (Ηνωμένο Βασίλειο), European University Cyprus | EUC (Κύπρος), IRCAM (Γαλλία), ZKM | Zentrum für Kunst und Medientechnologie (Γερμανία), CREMAC (Ρουμανία), Q-O2 (Βέλγιο), Ictus (Βέλγιο), Klangforum Wien (Αυστρία)

Με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1 Φεβ - 31 Μαϊ 2019

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν 

ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακαλύπτοντας την τέχνη του ήχου και της εικόνας Φτιάξε τη δική σου μουσική με τη βοήθεια μουσικών και εικαστικών, αντλώντας έμπνευση από ένα σύγχρονο έργο τέχνης.

1 Ιαν - 30 Απρ 2019

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

ΣΧΟΛΕΙΑ

Συνθέτοντας ήχους με ψηφιακές εφαρμογές Θέλεις να μάθεις πώς οι καθημερινοί ήχοι μπορούν να γίνουν μουσική; Δημιούργησε τη δική σου μουσική σύνθεση χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία.

9 - 10 Δεκ 2018

17:00
Κόστος συμμετοχής: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Συνθέτοντας ήχους με ψηφιακές εφαρμογές Εργαστήριο δημιουργικών μαθημάτων μουσικής για εκπαιδευτικούς

17 - 18 Οκτ 2018

17:00
Κόστος συμμετοχής: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Μουσική για DIY ηλεκτρονικά κυκλώματα Ένα εργαστήριο μουσικής για εκπαιδευτικούς με τον John Richards, Dirty Electronics

1 Οκτ - 31 Δεκ 2018

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

ΣΧΟΛΕΙΑ

DIY: Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα Στο πλαίσιο του διεθνούς, διαθεματικού προγράμματος Interfaces

1 - 3 Ιουν 2018

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για το Tuned City ξεκινάει από τις 9:00 και είναι ελεύθερη. H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καλύπτει το αντίτιμο του εισιτηρίου για την είσοδο του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο για μεμονωμένους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Tuned City ή για όσους φτάνουν στον χώρο με τα μεταφορικά μέσα που έχει οργανώσει η Στέγη. Η προσφορά δεν καλύπτει ομάδες οργανωμένες από άλλα πρακτορεία εκτός αν έχει υπάρξει προηγούμενη γραπτή συμφωνία με τη Στέγη.

Δυνατότητα προκράτησης δελτίων εισόδου στο info@interfacesnetwork.eu
Δείτε εδώ πληροφορίες για τη διαμονή και τη μεταφορά του κοινού από και προς την Αρχαία Μεσσήνη.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων, προτείνουμε η άφιξή σας στον αρχαιολογικό χώρο να γίνεται τριάντα λεπτά (30΄) πριν από την έναρξη της εκάστοτε δράσης.
Προτείνουμε να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια και να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και νερό.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Tuned City Αρχαία Μεσσήνη

ΝΕΑ

2 Ανοιχτές προσκλήσεις για φιλοξενία καλλιτεχνών στη Σύρο και την Κουμαριά Koumaria Residency 2018 και Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες για site-specific ηχητικά πρότζεκτ στη Σύρο

ΝΕΑ

Μαθητές επαγγελματικών λυκείων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που συμμετείχαν στα εργαστήρια «Ανακαλύπτοντας την τέχνη του ήχου και της εικόνας» παρουσιάζουν τα έργα τους.

23 Απρ 2018 - 30 Ιουν 2019

Δωρεάν

ΜΟΥΣΙΚΗ

Medea Electronique Soundscapes Landscapes / Ρίζωμα II / Γκάζι, Κεραμεικός, Μεταξουργείο

18 Απρ 2018

21:00 Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη

Πατήστε εδώ την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 21:00 για να παρακολουθήσετε τη ζωντανή αναμετάδοση του τηλεματικού χάκινγκ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Borderline Festival 2018 | 1η Ημέρα Τηλεματικό χάκινγκ 2

χορηγίες / συνεργασίες

Μέρος του προγράμματος

Με τη χρηματοδότηση από

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής