Αφηγήσεις-Κοστούμια / ΣΤΕΓΗ
menu

Αφηγήσεις-Κοστούμια

Ένα εργαστήριο ψηφιακής τεχνολογίας, περφόρμανς και κατασκευών που φοριούνται

Υβρίδια: Στα όρια Τέχνης και Τεχνολογίας


19-27 NOE 2016
12:00 - 15:00
Απευθύνεται σε εφήβους 12-17 ετών
Όταν οι ιστορίες γίνονται ρούχα… Από τον πειραματισμό με τις νέες τεχνολογίες και τα έξυπνα υλικά έως την αφήγηση ιστοριών και την περφόρμανς.
Κόστος συμμετοχής:
36 € (και για τις 4 συναντήσεις)
 
Το εργαστήριο Αφηγήσεις-Κοστούμια (Wearable Narratives) έχει σκοπό να εξοικειώσει τους εφήβους με τις ψηφιακές τεχνολογίες και τη θεατρική διαδικασία. Με πηγή έμπνευσης το ύφασμα, ως δεύτερο δέρμα, και μέσα σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις, οι νεαροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και υλικά, να δημιουργήσουν «έξυπνα» ρούχα και να στήσουν διαδραστικές περφόρμανς αντλώντας έμπνευση από την καθημερινότητα και τις εμπειρίες τους.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες τους, οι οποίες και θα αποτελέσουν τη βάση της συλλογικής θεατρικής αφήγησης. Θα δουλέψουν τις αφηγήσεις τους ώστε να γίνουν σταδιακά όλο και πιο αφαιρετικές, ενώ οι έννοιες-κλειδιά που θα προκύψουν μέσα από τη δουλειά με την ομάδα θα «ενσωματωθούν» σε κατασκευές και ρούχα. Χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια ηλεκτρονικά κυκλώματα και νέες τεχνολογίες που μπορούν να φορεθούν, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν πώς η τεχνολογία σήμερα μπορεί να τους βοηθήσει να επεκτείνουν τις αισθήσεις και τις δυνατότητες του σώματός τους.

Μέσα από τη δημιουργία αυτού του πολυμεσικού περιβάλλοντος, που ελέγχουν οι ίδιο οι νεαροί συμμετέχοντες, ανοίγουν τα όρια της εμπειρίας τους και οξύνονται οι δεξιότητες και η δημιουργική τους σκέψη. Στην τελευταία συνάντηση, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις περφόρμανς τους.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Υβρίδια… η τέχνη στα όρια της επιστήμης και της τεχνολογίας», που αποτελεί μια συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με τo καινοτόμο ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο νέων μέσων Ars Electronica του Linz.

συντελεστές

Μαριλένα Γεωργαντζή: αρχιτέκτονας/designer
Αφροδίτη Ψαρρά: ψηφιακή καλλιτέχνις
Εύη Σούλη: χορογράφος

διαβάστε περισσότερα

19-20 & 26-27 Νοεμβρίου 2016

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής