Ακούστε τον Harry Partch από το Ensemble Musikfabrik / ΣΤΕΓΗ
menu

Ακούστε τον Harry Partch από το Ensemble Musikfabrik

Οι Ensemble Musikfabrik σε μια ανοιχτή πρόβα για μαθητές με τα μουσικά όργανα του Harry Partch

23 ΦΕΒ 2017
12:00 - 13:30
Απευθύνεται σε: Μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου
Το μουσικό σύνολο Musikfabrik θα παρουσιάσει τα συναρπαστικά όργανα του Harry Partch, τις ιδιόρρυθμες τεχνικές παιξίματος που απαιτούν και το καλλιτεχνικό σύμπαν ενός από τους πιο αντισυμβατικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.
5 €
Σε αυτό το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα του Αμερικανού συνθέτη Χάρυ Παρτς. Θα ακούσουν τον ήχο του Blue Rainbow και του Eucal Blossom, οργάνων με εξωτική ονομασία, αλλά και μορφή.

Συνθέτης, θεωρητικός και οργανοποιός, ο Χάρυ Παρτς υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς υποστηρικτές της μουσικής με μικροτόνους, προτείνοντας μια νέα προσέγγιση της μουσικής σύνθεσης. Ο Παρτς ανέπτυξε ένα εξαιρετικά σύνθετο σύστημα κουρδίσματος, κατά το οποίο η οκτάβα διαχωριζόταν σε 43 τόνους. Αυτός ήταν ένας απίθανα μεγάλος αριθμός μικροτονικών διαστημάτων, που καθιστούσαν αδύνατη την εκτέλεση των έργων του με συμβατικά όργανα. Κατασκεύασε επίσης μια μεγάλη συλλογή μουσικών οργάνων: ένα σύνολο γλυπτών «ήχου» παράξενης ομορφιάς και επιβλητικής σκηνικής παρουσίας.

Μέσα σε δυόμισι χρόνια, ο οργανοποιός και ντράμερ Thomas Meixner κατασκεύασε εκ νέου ολόκληρη τη συλλογή οργάνων του Χάρυ Παρτς για το Ensemble Musikfabrik. Έτσι, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το Ensemble Musikfabrik έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το συνολικό έργο του συνθέτη.

συντελεστές

Ensemble Musikfabrik:
Marco Blaauw, Helen Bledsoe, Christine Chapman, Bruce Collings, Johannes Fischer, Florentin Ginot, Benjamin Kobler, Ulrich Löffler, Melvyn Poore, Axel Porath, Carl Rosman, Dirk Rothbrust, Peter Veale, Hannah Weirich, Dirk Wietheger

Paul Jeukendrup: Σχεδιασμός ήχου

Το πρότζεκτ υποστηρίζεται από το Kunststiftung NRW στο πλαίσιο του Campus Musikfabrik.

διαβάστε περισσότερα

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής