Νέοι χορευτές 65+ | Προχωρημένοι / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι χορευτές 65+ | Προχωρημένοι

Χορεύω για το μέλλον

ΜΑΡ - ΜΑΪ 2017
18:00 - 21:00


 
Ένα εργαστήριο street ballet για άτομα άνω των 65 ετών, βασισμένο στην παράσταση Cementary της Πατρίσιας Απέργη.
Κόστος συμμετοχής:
80 € (και για τις 10 συναντήσεις του κύκλου)
 
Τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα 65+ στη Στέγη, αποδείξαμε ότι ο χορός δεν θέλει δυνατά πόδια. Θέλει δυνατή ψυχή…

Μάθαμε να μιλάμε με το σώμα μας, κάναμε τις εμπειρίες μας παράσταση, συνομιλήσαμε με «άλλες» γενιές, χορέψαμε την αλήθεια μας.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία των προχωρημένων πλέον χορευτών 65+ της Στέγης, το νέο αυτό εργαστήριο «ανοίγεται» σε ένα νέο είδος χορού που γεννιέται στην πόλη και το δρόμο, ένα είδος street ballet. Αφού παρακολουθήσουν την παράσταση Cementary της Πατρίσιας Απέργη και της ομάδας Αερίτες, οι χορευτές μας καλούνται να δημιουργήσουν την πόλη του μέλλοντος μέσα από το χορό.

Στόχος μας; Να αναζητήσουμε το «πάντρεμα» μεταξύ του κλασικού και του σύγχρονου. Να χρησιμοποιήσουμε το «χθες» για να δημιουργήσουμε το «σήμερα», αλλά και να μιλήσουμε για το «αύριο».

Εξάλλου, η παράσταση Cementary μιλάει για έναν τόπο που ανήκει στο μέλλον, για την έννοια της κατοίκησης μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Πώς είναι να είσαι άστεγος ή να ζεις στους δρόμους; Ποιο σώμα μπορεί να ζήσει ανάμεσα στα τσιμέντα; Τι χορός μπορεί να γεννηθεί εκεί;

Ας δημιουργήσουμε την «πόλη του μέλλοντος», την εικόνα μιας πόλης 100 χρόνια μετά, με όχημα το street ballet.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη και μέλη της ομάδας Αερίτες.

διαβάστε περισσότερα

Τις Πέμπτες 16, 23, 30 Μαρτίου, 6, 20, 27 Απριλίου, 4, 11, 18, 25 Μαΐου 2017

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος μέρος στο εργαστήριο είναι να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα εργαστήριο κίνησης 65+ στη Στέγη και να έχει παρακολουθήσει την παράσταση Cementary από την ομάδα χορού Αερίτες σε χορογραφία της Πατρίσιας Απέργη.

Διάρκεια σεμιναρίου: Μία φορά την εβδομάδα για 3 ώρες
Αριθμός συναντήσεων: 10

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής