Νέοι χορευτές 65+ | Αρχάριοι / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι χορευτές 65+ | Αρχάριοι

Ένα εργαστήριο για όσους πιστεύουν ότι ο χορός δεν έχει ηλικία...

25 ΟΚΤ 2016 - 20 ΔΕΚ 2016
17:30 - 20:30
Άτομα άνω των 65 ετών, που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει στο παρελθόν σε ανάλογο εργαστήριο στη Στέγη
Στα 5 χρόνια που πραγματοποιούμε το πρόγραμμα 65+, έχουμε μάθει ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Και ως «έφηβοι του 21ου αιώνα», συνεχίζουμε να χορεύουμε!
Κόστος συμμετοχής:
64 ευρώ (και για τις 8 συναντήσεις)
 
Μετά από πέντε χρόνια που πραγματοποιούμε το σεμινάριο χορού για άτομα 65+ στη Στέγη, μάθαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να πετύχει το ανθρώπινο σώμα, αρκεί να το θέλει. Και συνεχίζουμε, ως «έφηβοι του 21ου αιώνα», να αναζητάμε τη σύνδεση του πριν με το τώρα και το μετά, χωρίς να φοβόμαστε το διαφορετικό, και να χορεύουμε, με εφόδιο την εμπειρία και τις ατελείωτες ιστορίες της ζωής μας.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου, μέσα από μια σειρά απλών ασκήσεων και διατάσεων, ζεσταίνουμε το σώμα σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του καθενός και ενεργοποιούμε τις βασικές μυϊκές ομάδες που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Στη συνέχεια, δουλεύοντας κάποιους κινητικούς συνδυασμούς, ερχόμαστε σε επαφή με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού και προσεγγίζουμε βασικούς μηχανισμούς κίνησης που θα μας δώσουν τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες.

Το δεύτερο μέρος του μαθήματος αφορά τον αυτοσχεδιασμό και είναι και το πιο δημιουργικό. Επιστρατεύοντας τις τεχνικές πληροφορίες και τις κινητικές ιδέες του πρώτου μέρους, προσπαθούμε να εξερευνήσουμε την προσωπική κίνηση του καθενός και, τελικά, να συνθέσουμε ένα συλλογικό μωσαϊκό που θα εμπνέεται από τα βιώματα και την προσωπικότητα του κάθε μαθητή-χορευτή.

συντελεστές

Πατρίσια Απέργη: χορογράφος
Μάρω Μαρμαρινού: χορεύτρια

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Τις Τρίτες 25 Οκτωβρίου, 1, 8, 15 & 29 Νοεμβρίου και 6, 13 & 20 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες:
17:30 - 20:30

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής