Zoom στο Παρασκήνιο: Οι μικροί ρεπόρτερ της Στέγης / ΣΤΕΓΗ
menu

Zoom στο Παρασκήνιο: Οι μικροί ρεπόρτερ της Στέγης

Α' Κύκλος (Θέατρο): ΟΚΤ - ΔΕΚ 2016
Β' Κύκλος (Θέατρο): ΙΑΝ - ΜΑΡ 2017
Γ' Κύκλος (Μουσική): ΑΠΡ - ΙΟΥΝ 2017

17:30 - 20:30

 
Έφηβοι 12-16 ετών
Ένα δημιουργικό ατελιέ στήνεται στη Στέγη. Αν έχεις ανήσυχο πνεύμα, είσαι ο άνθρωπος που ψάχνουμε! Γινόμαστε δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και γραφίστες, φτιάχνοντας τη δική μας εφημερίδα για μια παράσταση, εκδήλωση ή φεστιβάλ της Στέγης.
Κόστος συμμετοχής:
72 ευρώ (και για τις εννέα συναντήσεις)
Η αίθουσα των εργαστηρίων της Στέγης μεταμορφώνεται σε… newsroom με άρθρα, φωτογραφίες και σχέδια να απλώνονται πάνω στο τραπέζι. Δημοσιογραφικά κασετοφωνάκια, φωτογραφικές μηχανές, μέχρι και τέμπερες, εξοπλίζουν τους συμμετέχοντες, προκειμένου να δημιουργηθούν εκ του μηδενός τα πιο ευφάνταστα εφημεριδάκια!

Και οι έφηβοι ρεπόρτερ το απολαμβάνουν κάθε στιγμή. Γιατί γνωρίζουν από κοντά τους συντελεστές μιας παράστασης –σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς– και παρακολουθούν βήμα-βήμα πώς χτίζεται μια παράσταση. Αλλά και γιατί οι ίδιοι γίνονται δημιουργοί: κάνουν συνεντεύξεις, γράφουν άρθρα, εκφράζονται μέσω της δημιουργικής γραφής, φωτογραφίζουν καρέ-καρέ την παράσταση και τους πρωταγωνιστές της, ζωγραφίζουν και σχεδιάζουν, φτιάχνουν ακόμη και δικές τους γραμματοσειρές στο τρελό ατελιέ που στήνεται κάθε φορά, ώστε να συναρμολογηθεί ένα τεύχος κομμένο και ραμμένο από τους ίδιους.

Το Zoom είναι ένα όχημα για να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά καλλιτεχνικά επαγγέλματα και να αντιληφθούν τη σημασία του να θέτεις εσύ ο ίδιος ερωτήματα, να σκέφτεσαι δημιουργικά και να συνεργάζεσαι στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Κάθε χρονιά, στο Zoom στο Παρασκήνιο πραγματοποιούνται τρεις κύκλοι εννέα συναντήσεων. Ο κάθε κύκλος αφιερώνεται σε μια συγκεκριμένη παράσταση, φεστιβάλ ή εκδήλωση της Στέγης.

Φέτος, οι έφηβοι του Ζοοm θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναλύσουν δύο μεγάλα κείμενα: το διήγημα «Μοσκώβ Σελήμ» του Γεώργιου Βιζυηνού, που ανεβαίνει στη σκηνή σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ξανθόπουλου, και τον Δον Ζουάν, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού.
 
Μετά το Θέατρο, ακολουθεί η Μουσική, με τους ARTéfacts ensemble και το UrbanDig Project, στη συναυλία «Μουσική για το Νέο Κόσμο», που αντλεί έμπνευση και υλικό από τη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Εκεί θα ξεχυθούν οι έφηβοι ρεπόρτερ για να αποτυπώσουν, παράλληλα με τις συναυλίες, τη φυσιογνωμία μιας ιστορικής περιοχής της Αθήνας.

συντελεστές

Μαριλένα Σταφυλίδου: φωτογράφος
Μελίνα Σιδηροπούλου: δημοσιογράφος
Κωστής Σωτηράκος: γραφίστας
 

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Α΄ Κύκλου, Θέατρο | Μοσκώβ Σελήμ
Τις Τετάρτες 19 & 26 Οκτωβρίου, 2, 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου και 7 & 14 Δεκεμβρίου 2016

Ημερομηνίες Β΄ Κύκλου, Θέατρο | Δον Ζουάν
Τις Τρίτες 10, 17, 24 & 31 Ιανουαρίου, 7, 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου 2017
 
Ημερομηνίες Γ΄ Κύκλου, Μουσική | Μουσική για το Νέο Κόσμο
Τις Τετάρτες 5, 12 & 26 Απριλίου, 3, 10, 17 & 31 Μαΐου και 7 Ιουνίου 2017

Επίσης, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017
(Οι ακριβείς ώρες για αυτές τις 2 ημέρες θα οριστούν σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.)

Ώρες:
17:30-20:30

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr


Ξεφυλλίστε το εκπαιδευτικό έντυπο Zoom στο Παρασκήνιο: Οι μικροί ρεπόρτερ της Στέγης με θέμα το BIG BANG 2 που έστησαν παιδιά και έφηβοι που συμμετείχαν στο ομώνυμο εργαστήριο δημοσιογραφίας, φωτογραφίας και γραφιστικής της Στέγης.

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής