Νέοι εικαστικοί 65+ / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι εικαστικοί 65+

Ανακατασκευάζοντας την Αφροδίτη: Η γυναικεία ομορφιά στα χέρια της πιο δημιουργικής γενιάς

22 ΦΕΒ - 17 ΜΑΪ 2017
11:00-14:00
Τα αγαπημένο εικαστικό εργαστήριο συναντά τους πιο δημιουργικούς 65άρηδες ξανά στη Στέγη.
Κόστος συμμετοχής:
96 € (και για τις 12 συναντήσεις του κύκλου)
Η γυναικεία μορφή είναι το θέμα του φετινού εργαστηρίου εικαστικών για άτομα άνω των 65 ετών. Συνεχίζοντας την πορεία των προηγούμενων ετών, οι 65+ καλλιτέχνες θα χρησιμοποιήσουν βασικά εργαλεία και μεθόδους των εικαστικών, ώστε να αναδείξουν τις ποικίλες όψεις της γυναικείας ταυτότητας.
 
Αφετηρία του εργαστηρίου μας θα είναι το πορτραίτο. Θα χρησιμοποιήσουμε αυθόρμητα σκίτσα, αλλά και λεπτομερή σχέδια, για να παρατηρήσουμε τη στάση του σώματος, την ανατομία του προσώπου και τις χειρονομίες που φέρνουν στην επιφάνεια το ψυχικό τοπίο. Η ακρίβεια της φωτογραφικής εικόνας θα συνδυαστεί με την αμεσότητα της επαφής με τον πηλό, για να αναδομήσουμε τη γυναικεία μορφή, όπως την φανταζόμαστε, την επιθυμούμε, την αποστρεφόμαστε, την καταναλώνουμε ή την ενσαρκώνουμε καθημερινά.
 
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα πραγματοποιήσουμε ελεύθερες ασκήσεις γραμμής, φωτοσκίασης και χρώματος, ασκήσεις μικρογλυπτικής και αναπαράστασης με εύπλαστα υλικά, αλλά και πειραματισμούς με τη φωτογραφία, το βίντεο και την ψηφιακή τους επεξεργασία. Παράλληλα, θα μελετήσουμε περιπτώσεις εικαστικών από διαφορετικές ιστορικές περιόδους και θα συνομιλήσουμε με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς.

συντελεστές

Αναστασία Δούκα: εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Τις Τετάρτες 22 Φεβρουαρίου, 1, 8, 15, 22, 29 Μαρτίου, 5, 19, 26 Απριλίου & 3, 10, 17 Μαΐου 2017

Ώρες:
11:00-14:00

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής