Διήμερο εργαστήριο με τον Rainer Behr, μέλος του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch / ΣΤΕΓΗ
menu

Διήμερο εργαστήριο με τον Rainer Behr, μέλος του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch

Pina Bausch


29-30 OKT 2016
11:00-14:00
Επαγγελματίες χορευτές και σε τελειόφοιτους σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορών
Δύο δημιουργικές ημέρες με τις μεθόδους και την κινησιολογία της Pina Bausch.
Κόστος συμμετοχής:
30 € (και για τις δύο ημέρες)
Στο εργαστήριο θα μελετηθεί ένα δείγμα από το κινητικό ρεπερτόριο της Pina Bausch μέσα από την εξέταση μιας σκηνής του έργου Τhe Rite of Spring (Η ιεροτελεστία της άνοιξης), που χορογράφησε η ίδια. Οι χορευτές θα επικεντρωθούν αρχικά σε μια ομαδική χορογραφία του έργου και στη συνέχεια θα διδαχθούν ένα σόλο του Rainer Behr. Έπειτα, υπό τις οδηγίες του ίδιου, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν συλλογικά και δημιουργικά τις μεθόδους με τις οποίες η Pina Bausch δούλευε με τους χορευτές και ανέπτυσσε την κινησιολογία των έργων της.
 
Rainer Behr
Ο Rainer Behr γεννήθηκε στη Γερμανία το 1964. Έχοντας ολοκληρώσει την πρακτική του ως καθηγητής Ενόργανης Γυμναστικής, σπούδασε Χορό στη Folkwang Hochschule (Πανεπιστήμιο του Φόλκβανγ) στο Έσεν. Το πρώτο χορογραφικό του έργο, Die Wendung der Dinge (Η ροή των πραγμάτων), κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Χορογραφίας του Κάλιαρι (Ιταλία) το 1989 και το βραβείο “Claassen Dance” το 1990. Από το 1990 έως το 1995 χόρευε και χορογραφούσε για το Folkwang Hochschule στο Έσεν και έκτοτε είναι μέλος του Tanztheater Wuppertal. Το 2000, το έργο του Freudentanz (Χορός της χαράς) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Χορογραφίας του Έσεν, ενώ το 2004 συνέθεσε και εκτέλεσε το Der eiserne Pudel (Το σιδηρούν κανίς) στο Pina Bausch Festival του Βούπερταλ.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Επαγγελματίες χορευτές και σε τελειόφοιτους σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορών

Γλώσσα: Aγγλικά.

Είναι πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντες να κάνουν ζέσταμα για 45 λεπτά πριν από την έναρξη του κάθε μαθήματος, ώστε οι ώρες του εργαστήριου να αφιερωθούν αποκλειστικά στην επεξεργασία και την εκτέλεση των χορευτικών ασκήσεων.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής