Πεζοδρόμια: Η μικρογραφία της πόλης μας / ΣΤΕΓΗ
menu

Πεζοδρόμια: Η μικρογραφία της πόλης μας

Εργαστήριο με θέμα τον ανοιχτό δημόσιο χώρο στις γειτονιές της Αθήνας

Tomorrows


14 ΜΑΪ - 18 ΙΟΥΝ 2017
11:00-14:00
Εκτός Στέγης
Παιδιά 8-12 ετών
Με σημείο εξόρμησης τα πεζοδρόμιο στις γειτονιές της Στέγης, ελάτε να δούμε την πόλη μας μέσα από τα μάτια των «μικρών» κατοίκων της και να οραματιστούμε το μέλλον της!
Κόστος συμμετοχής:
54 € (και για τις έξι συναντήσεις)
 
Τι υπάρχει έξω, μόλις βγω από το σπίτι; Μπορώ να παίξω στο πεζοδρόμιο; Θέλω να πάω μόνος μου στην πλατεία…

Πεζοδρόμια: Η πρώτη μετάβαση των παιδιών από τον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού στο δημόσιο χώρο. Το πρώτο σημείο γνωριμίας με τη γειτονιά και, κατ’ επέκταση, με την πόλη τους.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο της Στέγης για παιδιά, που πραγματοποιείται παράλληλα με την έκθεση Tomorrows: Αστικές μυθοπλασίες σε μέλλοντα χρόνο, έχει θέμα τον ανοιχτό δημόσιο χώρο στις γειτονιές της Αθήνας.

Σημείο εξόρμησής μας είναι τα πεζοδρόμια, ένας κρίσιμος μεταβατικός χώρος, με πολλαπλές δυνατότητες βελτίωσης του ρόλου τους στη ζωή της πόλης. Στη συνέχεια, συζητάμε και γνωρίζουμε την πλατεία, τον πεζόδρομο, το πάρκο και το δρόμο, τις περιοχές κίνησης, αλλά και στάσης, καθώς και τη θέση τους στις καθημερινές μας διαδρομές.

Ξεκινώντας με μικρούς περιπάτους-εξερευνήσεις, παρατηρούμε κοντινές γειτονιές της Στέγης και συλλέγουμε στοιχεία. Τα παιδιά φαντάζονται «αλλιώς» το χώρο που κινούνται καθημερινά και όλοι μαζί σχεδιάζουμε ένα άλλο πεζοδρόμιο: ένα χώρο δημιουργικής συμμετοχής στη γειτονιά!

συντελεστές

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τους: Βασίλης Βασιλειάδης, Φάνης Καφαντάρης, Σταύρος Μουζακίτης (αρχιτέκτονες) και Catriona Gallagher (εικαστικός)
 

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 8-12 ετών

Ημερομηνίες:
Τις Κυριακές 14, 21 & 28 Μαΐου, 4, 11 & 18 Ιουνίου 2017

Ώρες:
11:00-14:00

Μέρος των εργαστηρίων, σε συνεννόηση με τους γονείς των παιδιών, θα πραγματοποιείται εκτός Στέγης, στη γειτονιά του Νέου Κόσμου και της Νέας Σμύρνης. Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση Tomorrows: Αστικές μυθοπλασίες σε μέλλοντα χρόνο, στη Διπλάρειο Σχολή.

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής