Ρομπότ ζωγράφοι / ΣΤΕΓΗ
menu

Ρομπότ ζωγράφοι

Ένα εργαστήριο που συνδυάζει τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τη ρομποτική

19 & 20 NOE 2016
11:00-14:00
Για παιδιά 8-12 ετών
Τα ρομπότ έρχονται στη Στέγη και ζωγραφίζουν μαζί με τα παιδιά, συνδυάζοντας την τέχνη με την τεχνολογία.
Κόστος συμμετοχής:
12 €
Σε αυτό το εργαστήριο, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο, προκειμένου να δούμε την τέχνη μέσα από ένα διαφορετικό, ψηφιακό οπτικό πρίσμα, συνδυάζοντάς την με την τεχνολογία.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση Υβρίδια: Στα όρια Τέχνης και Τεχνολογίας, που διερευνά την έννοια του υβριδισμού, δηλαδή τη μείξη διαφορετικών μέσων και ιδιωμάτων που οδηγεί σε νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Τα παιδιά μαθαίνουν αρχικά τον όρο «υβρίδιο», μέσα από συζητήσεις, και έπειτα προχωρούν σε πρακτική εφαρμογή του. Κατασκευάζουν ομαδικά μια εγκατάσταση, στην οποία μια ομάδα από ρομπότ «διαβάζει» ένα συμβατικό πίνακα ζωγραφικής και τον μεταμορφώνει σε ένα νέο έργο τέχνης. Αυτό γίνεται με τη χρήση αισθητήρων, ασύρματης επικοινωνίας και αλγορίθμων κίνησης που ορίζουν τα ίδια τα παιδιά, μέσα από τον προγραμματισμό. Πρόκειται για χρήση μιας συμβατικής μορφής τέχνης με σκοπό την τελική δημιουργία του Υβριδίου!

Το εργαστήριο συνδυάζει μια παραδοσιακή μορφή τέχνης (ζωγραφική) με την τεχνολογία της ρομποτικής, αλλά και την τέχνη της φωτογραφίας, σε ένα ενδιαφέρον δημιουργικό υβρίδιο που δίνει νέα όψη στην υπάρχουσα τέχνη.

συντελεστές

Αντώνης Κάνουρας (Μηχανικός Ρομποτικής – Ιδρυτής Robotixlab)
 

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Το εργαστήριο είναι μονοήμερο. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή για μία από τις δύο ημέρες.

Ώρες:
11:00-14:00

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Σε συνεργασία

Χορηγός

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής