Εργαστήριο θεάτρου με τον Omar Abusaada / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο θεάτρου με τον Omar Abusaada

Η Αντιγόνη της Συρίας

Omar Abusaada & Mohammad Al Attar


27 ΟΚΤ 2016
10:00-13:00
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς μετάφραση.
O Σύριος σκηνοθέτης Ομάρ Αμπουσαάντα πραγματοποιεί εργαστήριο θεάτρου για ενήλικες προσεγγίζοντας αρχαία κλασικά κείμενα με σύγχρονη μεθοδολογία.
Κόστος συμμετοχής: 12 €
Στο πλαίσιο της παράστασης While I Was Waiting, o Σύριος σκηνοθέτης Ομάρ Αμπουσαάντα πραγματοποιεί εργαστήριο θεάτρου για ενήλικες προσεγγίζοντας αρχαία κλασικά κείμενα με σύγχρονη μεθοδολογία.

Διαβάστε σημείωμα του καλλιτέχνη για το εργαστήριο:
«Στα τέλη  του 2013, διοργάνωσα ένα πρότζεκτ με Σύριες πρόσφυγες στην Ιορδανία, οι οποίες δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία στο θέατρο. Συνεργαστήκαμε έχοντας ως βάση τις Τρωάδες του Ευρυπίδη και το αποτέλεσμα του εγχειρήματος ήταν η παράσταση Σύριες Τρωάδες (Syrian Trojan Women).

Τον επόμενο χρόνο, επανέλαβα το ίδιο πρότζεκτ στον προσφυγικό καταυλισμό της Σατίλα στη Βυρητό, όπου επιλέξαμε να εργαστούμε πάνω στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.
 
Στο εργαστήριο θα εστιάσουμε στους λόγους που μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε και να επανερμηνεύσουμε τα αρχαία κείμενα, για να θίξουμε πολιτικά ζητήματα του σήμερα. Θα αναλύσουμε διεξοδικά τη μέθοδο με την οποία επεξεργαζόμαστε τα κείμενα στα συγκεκριμένα πρότζεκτ και θα εξετάσουμε ορισμένες βασικές τεχνικές και εργαλεία που αξιοποιούμε για να τα διασκευάσουμε με έναν σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις ιστορίες των γυναικών ως ντοκουμέντα του πολέμου στη Συρία. Θεωρώ ότι διασκευάζοντας τις αρχαίες τραγωδίες χρησιμοποιώντας σύγχρονα συγγραφικά και σκηνοθετικά μέσα, δημιουργείται η απαραίτητη απόσταση που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε και να παρουσιάσουμε επίκαιρα καλλιτεχνικά έργα τα οποία ανταποκρίνονται στις περίπλοκες συνθήκες του σύγχρονου κόσμου.»

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε: Ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δραματουργούς, συγγραφείς
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς μετάφραση.
 
Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002