Εργαστήριο με τον Miguel Gutierrez / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο με τον Miguel Gutierrez

Διδάσκοντας την πρακτική μου

Made in USA | Age & Beauty Part 1: Mid-Career Artist/Suicide Note or &:-/


26 ΝΟΕ 2016 
17:00-20:00
Για χορευτές και γενικά για όσους ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική του εργαστηρίου.
Στο πλαίσιο της παράστασης "Age & Beauty Part 1: Mid-Career Artist/Suicide Note or &:-/" o Αμερικανός Miguel Gutierrez αφού κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στη σκηνή του χορού και της περφόρμανς της Νέας Υόρκης, έρχεται στη Στέγη να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο για ενήλικες παρουσιάζοντας τη δουλειά του.
Κόστος συμμετοχής: 12 €
Διαβάστε σημείωμα του καλλιτέχνη για το εργαστήριο:
 
«Θεωρώ πως έχω την ικανότητα να διοχετεύω τη συναισθηματική/ψυχική σύγκρουση, αξιοποιώντας την ένταση που έχει συσσωρευτεί σε ένα πλαίσιο και πραγματώνοντας τη φαντασία μου σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτό το εργαστήριο θα μοιραστώ δύο αποκλίνουσες πρακτικές μου. Η πρώτη αφορά τη μεθοδολογική έρευνα των αισθήσεων –πρωτογενών, εσωτερικών, «επινοημένων»– οι οποίες σχετίζονται με τους αντιληπτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούμε στην παραστατική τέχνη. Η δεύτερη πρακτική είναι πιο αιρετική, καθώς αντιστέκεται να ενταχθεί στο παραδοσιακό «από-τη-θεωρία-στην-πράξη» σχήμα και αρνείται να ακολουθήσει τα περιοριστικά σωματικά και παραστατικά μας μοτίβα, αναζητώντας να βρει εκφραστικές δυνατότητες οι οποίες είναι μυστηριώδεις και ποιητικές, αλλά παράλληλα άμεσες και ανεπιτήδευτες.»


Ο Μιγκέλ Γκουτιέρεζ, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται στην περφόρμανς. Πρόσφατα έργα του, εκτός από την τριλογία Age and Beauty, είναι τα: And Lose the Name of Action, HEAVENS WHAT HAVE I DONE και Last Meadow. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο πλαίσιο μεγάλων φεστιβάλ και διοργανώσεων όπως τα BAM’s Next Wave, American Realness, ImPulsTanz, Festival d’Automne, Walker Art Center κ.ά.
 
Το 2010 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Γκούγκενχαϊμ (Guggenheim Fellow στη χορογραφία), ενώ έχει τιμηθεί και με τρία βραβεία Bessie.
 
Έχει χορογραφήσει βίντεο κλιπ για τους Diane Cluck, Holcombe Waller και Le Tigre.
 
Ο πολυσχιδής Μιγκέλ Γκουτιέρεζ δεν είναι όμως μόνο χορογράφος. Έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής στους Antony and the Johnsons, ενώ έχει κυκλοφορήσει και ένα EP ως The Belleville. Επίσης, είναι υπεύθυνος για τη μουσική και τον ήχο σε αρκετά από τα έργα του. Έχει γράψει το βιβλίο When You Rise Up, που εκδόθηκε από τον οίκο 53rd State Press, και διατηρεί το μπλογκ stargayze.com. Τέλος, έχει επινοήσει τη μέθοδο εξάσκησης DEEP AEROBICS (www.miguelgutierrez.org).

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Χορευτές και γενικά σε όσους ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς μετάφραση.

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002