Eργαστήρια για ενήλικες στο πλαίσιο της έκθεσης "Hybrids" / ΣΤΕΓΗ
menu

Eργαστήρια για ενήλικες στο πλαίσιο της έκθεσης "Hybrids"

Υβρίδια: Στα όρια Τέχνης και Τεχνολογίας


11 ΝΟΕ 2016 – 22 ΔΕΚ 2016
Για ενήλικες
Από την τρισδιάστατη εκτύπωση μέχρι την Υβριδική Τέχνη και τις ανοιχτές τεχνολογίες, πέντε «υβριδικά» εργαστήρια μόνο για ενήλικες.
Δωρεάν
Βρεθείτε στο σημείο συνάντησης τέχνης και επιστήμης, γνωρίστε τις ανοικτές τεχνολογίες και δημιουργήστε νέα αντικείμενα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση Hybrids, μέσα στον εργαστηριακό χώρο της.

Πρόγραμμα

12 Νοεμβρίου 2016 | 17:00-22:00
Κλινική Hack the Camp
Απαραίτητη κράτηση θέσης, με το όνομά σας στο digital@sgt.gr

Οι ενδιαφερόμενοι για το Hack the Camp, τον δημιουργικό μαραθώνιο για το προσφυγικό ζήτημα και τις προκλήσεις που αυτό θέτει, θα μπορέσουν να συζητήσουν για τις προτάσεις τους με tech experts ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως πριν την προθεσμία υποβολής των τελικών προτάσεών τους, στον εργαστηριακό χώρο της έκθεσης Hybrids στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Συντελεστές: mindspace, Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2016 | 18:00-21:00
5-9 Δεκεμβρίου 2016 | 18:00-21:00
Inhibition
Δηλώστε συμμετοχή έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 συμπληρώνοντας τη φόρμα.
Σαν ενδιαφέρουν οι ανοιχτές τεχνολογίες, η 3D εκτύπωση, ο προγραμματισμός και οι ηλεκτρονικές κατασκευές; Σας ενδιαφέρει να πειραματιστείτε με αναλογικούς ενισχυτές και φίλτρα, με τις δυνατότητες της υπολογιστικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης, με επεξεργασία δεδομένων, τεχνικές αλγοριθμικής σύνθεσης ήχου και μοντέλα σύζευξης εγκεφαλικής δραστηριότητας και υπολογιστή; Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας «έξυπνο» headset, το οποίο να μπορεί να εκτελεί ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα και να συνθέτει ηλεκτρονική μουσική;

Στο πλαίσιο του έργου Inhibition, ο media artist Μαρίνος Κουτσομιχάλης θα ηγηθεί δύο κύκλους εργαστηρίων εισάγοντας τους συμμετέχοντες στις ανοικτές τεχνολογίες, τον προγραμματισμό και το hardware design βοηθώντας τους να κατασκευάσουν τα δικά τους headsets.

Κάθε τετραήμερος εργαστηριακός κύκλος  θα καταλήξει σε παρουσίαση των δημιουργιών των συμμετεχόντων καθώς και σε σχετική περφόρμανς ήχου με δυνατότητα συμμετοχής του κοινού. Μετά τη λήξη του εργαστηρίου οι κατασκευές των συμμετεχόντων θα εκτεθούν μαζί με το πρωτότυπο έργο του Μαρίνου Κουτσομιχάλη στην έκθεση Hybrids και έπειτα θα παραδοθούν στους συμμετέχοντες.

Συντελεστής: Μαρίνος Κουτσομιχάλης
 
10-11 Δεκεμβρίου 2016 | 15:00-18:00
Εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης
Δηλώστε συμμετοχή έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στο digital@sgt.gr
Μαθαίνουμε τα βασικά της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και πώς αυτή μπορεί να δημιουργήσει έργα τέχνης ανάμεσα στο φυσικό και το ψηφιακό.
 
Σας ενδιαφέρουν οι ανοιχτές τεχνολογίες και η Τρισδιάστατη Εκτύπωση; Ελάτε στον εργαστηριακό χώρο της έκθεσης Hybrids,να μάθετε βασικές αρχές μοντελοποίησης με το SketchUp και να γνωρίσετε πως το ψηφιακό επανέρχεται στο αναλογικό μέσα από την διαδικασία του 3D printing. Με αφετηρία το Γούρι του 2017, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και να εκτυπώσετε τρισδιάστατα, ένα δικό σας, προσωπικό αντικείμενο.
 
Προϋποθέσεις: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή και να έχουν εγκαταστήσει την δωρεάν εφαρμογή SketchUp.
 
Συντελεστές: Fixers.gr
 
17 Δεκεμβρίου 2016 | 11:00-17:00
Ένα Σάββατο για την τέχνη των Υβριδίων & τη Βικιπαίδεια
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με τα στοιχεία σας στο digital@sgt.gr
Γράφουμε λήμματα και ανακαλύπτουμε ψηφιακές και άλλες πηγές για την Υβριδική Τέχνη στη βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Χώρος διεξαγωγής: Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, 182 33 Αγ. Ιωάννης Ρέντης)

Συντελεστές: Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Wikimedia Community User Group Greece

22-23 Δεκεμβρίου 2016 | 17:00-21:00
I search, therefore I am
Δηλώστε συμμετοχή έως την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 συμπληρώνοντας τη φόρμα.
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε υβριδικά έργα τέχνης από τα προσωπικά μας δεδομένα που συλλέγουν οι πλατφόρμες στο Διαδίκτυο;
 
Η αναζήτηση αποτελεί μία δράση η οποία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των περισσοτέρων χρηστών του Διαδικτύου. Αλλά τι χρώμα, τι σχήμα, και τι ήχο έχουν τα προσωπικά σας δεδομένα;
 
Δώστε χαρακτηριστικά στα δεδομένα που μεταφέρετε καθημερινά στις μηχανές αναζήτησης, εξερευνώντας τον όγκο, το βάρος και την ποσότητά τους. Πειραματιστείτε με ήχο, εικόνα και τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης, και δώστε μορφή στο προσωπικό σας ιστορικό αναζήτησης. Σε συνέχεια της ερευνητικής και καλλιτεχνικής της πρακτικής, η media artist Κυριακή Γονή διευθύνει ένα διήμερο εργαστήριο για το καίριο θέμα της διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων, θέτοντας το θέμα σε ένα πλαίσιο διαλόγου και συνειδητοποίησης. Στο τελευταίο στάδιο του εργαστηρίου και αφού έχουν δώσει μία υλική μορφή στα δεδομένα τους, οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν αν θα διαγράψουν το ιστορικό αναζήτησης ώστε να δημιουργήσουν ένα προσωπικό πιστοποιητικό διαγραφής.
 
Προϋποθέσεις: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή, και χρησιμοποιούν συχνά μηχανές αναζήτησης στην καθημερινή τους ενασχόληση με το διαδίκτυο.

Συντελεστής: Κυριακή Γονή

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε ενήλικες

Πληροφορίες-Κρατήσεις: digital@sgt.gr
Είσοδος ελεύθερη

Οι 3D printers των εργαστηρίων "Inhibition" και "I search, therefore I am" είναι χορηγία της ΑΝΙΜΑ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17 Δεκ 2016

11:00
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη κράτηση θέσης, με το όνομά σας στο digital@sgt.gr

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ένα Σάββατο για την τέχνη των Υβριδίων & τη Βικιπαίδεια

χορηγίες / συνεργασίες

Σε συνεργασία με

Χορηγός

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής