Ένα ταξίδι στην Άγρια Δύση / ΣΤΕΓΗ
menu

Ένα ταξίδι στην Άγρια Δύση

3 ΔΕΚ 2016 – 4 ΦΕΒ 2017
Για παιδιά 8-12 ετών
Γραφιστική, εικονογράφηση, τυπογραφία και μεταξοτυπία σε ένα εργαστήριο που ταξιδεύει τα παιδιά έως την Αμερική του Μίκυ Μάους αλλά και του Andy Warhol.
64 € (και για τις 8 συναντήσεις του εργαστηρίου)
Εσύ τι γνωρίζεις για την Αμερική; Μια αναδρομή στην αμερικάνικη τέχνη και ιστορία μεταφέρει τους νεαρούς συμμετέχοντες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού: από τον Pollock, τον Andy Warhol και την pop art, τις blockbuster ταινίες και τον Μίκυ Μάους έως το graffiti και τους πιο σύγχρονους πειραματικούς καλλιτέχνες του κινηματογράφου και της γραφιστικής.
 
Με αφορμή το «υπερατλαντικό» αυτό ταξίδι και τα όσα έμαθαν για την τέχνη της αμερικάνικης ηπείρου, τα παιδιά φτιάχνουν αφίσες για μουσικά συγκροτήματα, διακοσμούν μπλούζες και πάνινες τσάντες, σχεδιάζουν εμπνευσμένα λογότυπα και σούπερ ήρωες για να γεμίσουν τη δική τους χρονοκάψουλα. Μια χρονοκάψουλα που αποτυπώνει την προσωπική ματιά του καθενός παιδιού για το ποια είναι η Αμερική.
 
Μέσα από 8 συναντήσεις, τα παιδιά γνωρίζουν τα βασικά βήματα της γραφιστικής, της εικονογράφησης, της τυπογραφίας και της μεταξοτυπίας.

συντελεστές

Συντελεστές: Κωστής Σωτηράκος (γραφίστας), Γεωργία Καγιά (δημιουργικά παιχνίδια και γραφή), Βασίλης Γεωργίου (γραφίστας, σχεδιαστής γραμμάτων)

Υποστήριξη: Μανώλης Αγγελάκης (μεταξοτύπης)

Guest: Παναγιώτης Πανταζής (σχεδιαστής κόμικς)
 

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2016 και 7, 14, 21, 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 2017
 
Ώρες:
11:00-14:00
 
Κόστος:
64 € (και για τις 8 συναντήσεις του εργαστηρίου)

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr