FFF | Διεθνές Συμπόσιο: «Για τις Πατρίδες και τους Απάτριδες καθώς ο Κόσμος κλίνει προς τα Δεξιά» / ΣΤΕΓΗ
menu

FFF | Διεθνές Συμπόσιο: «Για τις Πατρίδες και τους Απάτριδες καθώς ο Κόσμος κλίνει προς τα Δεξιά»

Fast Forward Festival 4


13-14 ΜΑΪ 2017
Μικρή Σκηνή
Ένα διεθνές συμπόσιο που συνδιοργανώνεται από το Fast Forward Festival και τον οργανισμό Creative Time, που συγκεντρώνει διεθνείς και ελληνικές αποστολές καλλιτεχνών, επιμελητών, πολιτιστικών διαχειριστών, ερευνητών και ακτιβιστών, απαντώντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες και οι κοινότητες ακτιβιστών υπό τις επικρατούσες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης. Το link για την κράτηση θα ανακοινωθεί σύντομα.
Το διεθνές συμπόσιο «Για τις Πατρίδες και τους Απάτριδες καθώς ο Κόσμος κλίνει προς τα Δεξιά», που συνδιοργανώνεται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τον Creative Time (Νέα Υόρκη), θα λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα διαλόγου, προσφέροντας εκφράσεις αλληλεγγύης, αλληλεξάρτησης και αντίστασης σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. 

Παίρνοντας αφορμή από τη θεματική του Fast Forward Festival που αφορά στην υπέρβαση διαχωριστικών γραμμών, το συμπόσιο συγκεντρώνει επτά διεθνείς και ελληνικές αποστολές καλλιτεχνών, επιμελητών, πολιτιστικών διαχειριστών, ερευνητών και ακτιβιστών για να παράσχει γεωγραφικά διακριτές, διαθεματικές, καίριες καταθέσεις πολιτικών και αισθητικών τακτικών που να μπορούν να φανούν χρήσιμες στην αντιμετώπιση της κατάστασης των απάτριδων, των τοξικών εθνικισμών και της διαρκώς πιο επισφαλούς καθημερινότητας.

Σήμερα, η Αθήνα είναι μάρτυρας σε δύο από τα πιο επείγοντα ζητήματα της υφηλίου. Η καταστροφή που προκάλεσε ο πόλεμος στη Συρία έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να καταφύγουν στα ελληνικά παράλια. Συγχρόνως, ένα καθεστώς αυστηρής λιτότητας και η αναζωπύρωση του νεοφιλελευθερισμού έχουν συντελέσει σε μια πολύπλευρη κοινωνική κρίση. Παγκοσμίως, τα γεγονότα αυτά έχουν υποδαυλίσει τρομακτικά φαινόμενα, όπως την άνοδο της ξενοφοβίας, τον αντιδραστικό λαϊκισμό και τη φθίνουσα υποστήριξη στο διεθνισμό. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, το συμπόσιο «Για τις Πατρίδες και τους Απάτριδες καθώς ο Κόσμος κλίνει προς τα Δεξιά» θα απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες και οι κοινότητες ακτιβιστών υπό τις επικρατούσες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.

συντελεστές

Επιμέλεια συμποσίου:
Κάτια Αρφαρά, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου & Χορού, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Nato Thompson, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Creative Time

διαβάστε περισσότερα

Ο Creative Time (Δημιουργικός Χρόνος) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τις τέχνες στο δημόσιο χώρο, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και έχει ως δέσμευσή του την εργασία με καλλιτέχνες πάνω στους διαλόγους, τις δημόσιες συζητήσεις και τα όνειρα της εποχής μας. Ο Creative Time παρουσιάζει την πιο καινοτόμο τέχνη στη δημόσια σφαίρα, προσφέροντας νέες πλατφόρμες για την ενίσχυση της φωνής των καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων είναι η πλατφόρμα του Creative Time Summit – μια διεθνής σύνοδος στη διασταύρωση τέχνης και κοινωνικής δικαιοσύνης. 
 
Από το 1974 έως σήμερα, ο οργανισμός Creative Time έχει αναλάβει την παραγωγή 350 και πλέον πρωτοποριακών πρότζεκτ τέχνης στο δημόσιο χώρο, τα οποία εξάπτουν τη φαντασία, διερευνούν ιδέες που διαμορφώνουν την κοινωνία και αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την υφήλιο. Ο μη κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός, από την ίδρυσή του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κοινωνικά στρατευμένης τέχνης στο δημόσιο χώρο, αποζητώντας να μετατρέψει τη δύναμη των ιδεών των καλλιτεχνών σε έργα που εμπνέουν και προβληματίζουν το κοινό. Τα πρότζεκτ του Creative Time προάγουν το διάλογο σε επίκαιρα ζητήματα και εισάγουν μια δυναμική εμπειρία μεταξύ καλλιτεχνών, χώρων και θεατών.
 
Twitter: @CreativeTime
Instagram: @CreativeTimeNYC

χορηγίες / συνεργασίες

Συνδιοργάνωση

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής