Ένα νησί δεδομένων / ΣΤΕΓΗ
menu

Ένα νησί δεδομένων

Tomorrows


26-30 ΙΟΥΝ 2017
10:00-14:00
Διπλάρειος Σχολή (πλ. Θεάτρου 3)
Για εφήβους 13-17 ετών
Με χρήση αναλογικών και ψηφιακών μέσων και με εργαλεία τη φαντασία και την αισιοδοξία, οι έφηβοι δημιουργούν το δικό τους νησί στο Αιγαίο για να αποθηκεύσουν ψηφιακές πληροφορίες και ξεναγούνται στην έκθεση “Tomorrows”. Ένα αισιόδοξο σενάριο για την περιοχή του Αιγαίου πελάγους.
Κόστος συμμετοχής: 45 €
Το έργο The Aegean Datahaven, στην έκθεση Tomorrows, προτείνει ένα μελλοντικό αισιόδοξο σενάριο για την περιοχή του Αιγαίου πελάγους. Στο εργαστήριο, το οποίο σχεδιάστηκε σε διάλογο με το έργο, ερευνούμε ερωτήματα όπως: Τι είναι τα δεδομένα, ποιος τα διαχειρίζεται, τι συμβαίνει με την ιδιωτικότητα του χρήστη, ποιος χειρίζεται τα κέντρα δεδομένων (datacenters), πώς λειτουργούν αυτά, πώς είναι σχεδιασμένα, πού βρίσκονται, τι σημαίνει datahaven; Επιπλέον, αναλύουμε την παρουσία και τον κεντρικό ρόλο του νησιού στο Αιγαίο, την ιστορία της τέχνης και τη σημερινή τεχνολογική κοινωνία.

Οι έφηβοι εξοικειώνονται με τις θεματικές αυτές, ώστε να μπορούν να αναλύσουν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα κέντρο δεδομένων (datacenter) σε ένα υπάρχον ή φανταστικό νησί. Με χρήση αναλογικών και ψηφιακών μέσων και με εργαλεία τον κριτικό σχεδιασμό, τη φαντασία και την αισιοδοξία, οι συμμετέχοντες δημιουργούν το δικό τους νησί, στο οποίο θα αποθηκεύσουν ψηφιακές πληροφορίες. Στο εργαστήριο συμπεριλαμβάνεται μια ξενάγηση στην έκθεση Tomorrows.
 

συντελεστές

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από την Κυριακή Γονή, εικαστικό και ερευνήτρια.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 13-17 ετών
 
Ημερομηνίες:
Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017
 
Ώρες:
10:00-14:00
 
Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής