Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο / ΣΤΕΓΗ
menu

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο

Ένα ταξίδι στο άγνωστο, από το Barbican του Λονδίνου στη Στέγη: τέχνη, design, κινηματογράφος, λογοτεχνία.

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο
Παράλληλες δράσεις - Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο


10 OKT – 22 ΔΕΚ 2017
10:00-12:00
 
Για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου
Ποιος μπορεί να αποφασίσει με τι θα μοιάζει το μέλλον; Κάθε ιδέα που έχεις και δεν υπάρχει ακόμα, είναι επιστημονική φαντασία… μέχρι να συμβεί. Ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι προς το άγνωστο μέσα στη Στέγη.
3 € ανά μαθητή
Μπες στη Στέγη για να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι με οδηγό την επιστημονική φαντασία: από το 19ο αιώνα στο μέλλον και πίσω στο σήμερα, στα βάθη της ανθρώπινης αντίληψης. Δύο χρόνια μετά την έκθεση Digital Revolution, συνεργαζόμαστε ξανά με τον πολιτιστικό χώρο Barbican του Λονδίνου και φέρνουμε την έκθεση Sci-fi: Ταξίδι στο Άγνωστο. Συνάντησε τις μυστηριώδεις χώρες του Ιούλιου Βερν, απογειώσου σε άλλους πλανήτες και πολιτισμούς με το Star Τrek, περιπλανήσου στο χρόνο και στις μαύρες τρύπες του Interstellar, κατασκεύασε φανταστικούς, ουτοπικούς κόσμους και κάνε μια βουτιά στην ανθρώπινη συνείδηση ταξιδεύοντας μέσα στο σώμα. Εξωγήινοι, διαστημάνθρωποι, ζόμπι, μεταλλαγμένα όντα και κόσμοι που η ζωή και ο θάνατος μπορούν να γίνουν τηλεοπτικά παιχνίδια ή, απλά, Hunger Games.

Μια αληθινή έκθεση επιστημονικής φαντασίας, χωρισμένη σε 4 ενότητες (Extraordinary Voyages, Space Odysseys, Brave New Worlds, Final Frontiers), με περισσότερα από 800 έργα, διαδραστικές εγκαταστάσεις και αντικείμενα ποπ κουλτούρας, η οποία αποκαλύπτει μέχρι πού φτάνουν η φαντασία, η ελπίδα και ο τρόμος για ένα μακρινό –ή όχι και τόσο– μέλλον… Γιατί, αν το καλοσκεφτείς, η επιστημονική φαντασία έχει ήδη σημαδέψει την τέχνη, το design, τον κινηματογράφο, τα video games και τη λογοτεχνία, έχει αγγίξει κοινωνικά και πολιτικά θέματα, έχει ήδη τη δική της ιστορία, αλλά και τη δική της αισθητική.

…Εκτός αν πίστευες πως μόνο εσύ ονειρεύεσαι το μέλλον!


Είσαι μαθητής Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δημοτικού;
Ετοιμάσου για μια διαδραστική, βιωματική ξενάγηση-εμπειρία και «Φαντάσου ένα δικό σου κόσμο» μέσα από μικρές δημιουργικές δράσεις.

Είσαι μαθητής Δ΄, Ε΄ ή ΣΤ΄ Δημοτικού;
Ήρθε η ώρα να δουλέψεις με εργαλεία τρισδιάστατου σχεδιασμού, δημιουργώντας το δικό σου υποκειμενικό χώρο και να εργαστείς σε «Κατασκευαστικές αναγνώσεις του μέλλοντος με υλικά του παρελθόντος».

Είσαι στο Γυμνάσιο;
Μπες σε ομάδες και δημιούργησε σύντομα animation επιστημονικής φαντασίας με βάση το παρόν της πόλης σου και όσων είδες, με θέμα «Υποδομές πληροφορίας στη σύγχρονη πόλη».

Πας στο Λύκειο;
Διερεύνησε στερεότυπα που εμφανίζονται στην κουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας, όπως είναι «Οι έμφυλες ταυτότητες, ο τεχνοκρατικός έλεγχος και οι ιδεολογίες κυριαρχίας» και σχεδίασε ψηφιακά ντοκουμέντα που βασίζονται στην έρευνά σου.

συντελεστές

Νίκος Βογιατζής: σχεδιαστής των μέσων, εικαστικός

Καλλιτεχνική επιμέλεια από την Barbican International Enterprises, με συμπαραγωγούς το Brandts - Museum of Art & Visual Culture (Δανία) και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
 

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Ημερομηνίες:
Δευτέρα – Παρασκευή, από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 έως και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ώρες
10:00-12:00

Κόστος συμμετοχής:
3 € ανά μαθητή

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Καλλιτεχνική επιμέλεια

Χορηγός

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη