Εργαλεία Αποσυναρμολόγησης / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαλεία Αποσυναρμολόγησης

Τα σχολεία γίνονται τόποι συνάντησης, συνεργασίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας

OKT-ΔΕΚ 2017
 
Για μαθητές Δημοτικού (Δ', Ε' & ΣΤ'), Γυμνασίου & Λυκείου από τις γειτονιές της Στέγης
Ένα φορτηγάκι παρκάρει στην αυλή του σχολείου. Στην επιφάνειά του μπορείς να σχηματίσεις φράσεις που θα κινηθούν στους δρόμους της πόλης. Τι μήνυμα θα γράψεις;
Δωρεάν
Κάποιες φορές, για να μάθεις, πρέπει πρώτα να ξε-μάθεις. Έτσι κι εδώ, για να δημιουργήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποσυναρμολογήσεις την κατασκευή, τον μηχανισμό ή το εκπαιδευτικό εργαλείο που θα φτάσει στο σχολείο σου. Το πρόγραμμα «Εργαλεία Αποσυναρμολόγησης» έρχεται για να εξοικειώσει όλους τους συμμετέχοντες μαθητές με τη συμμετοχική δημιουργική διαδικασία.

Φαντάσου υπαίθριες εγκαταστάσεις να τοποθετούνται σε διάφορα σχολεία στην ευρύτερη γειτονιά της Στέγης. Εγκαταστάσεις-κατασκευές σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, που κάποιες σε καλούν να φτιάξεις φράσεις, άλλες να πειραματιστείς με τον ήχο και άλλες μοιάζουν να αντιστρέφουν τους νόμους της βαρύτητας. Ανάλογα με την εγκατάσταση ή τους μηχανισμούς του σχολείου σου, ξεκινάνε και αντίστοιχα εργαστήρια που θα σε μάθουν πώς να αποσυναρμολογήσεις αυτό που έχεις μπροστά σου, με σκοπό να δημιουργηθεί κάτι νέο.

Έτσι, μαθητές και εκπαιδευτικοί γίνονται καλλιτέχνες, σε ένα πρόγραμμα που εμπλουτίζεται με παρουσιάσεις, δράσεις, προβολές και ομιλίες από προσκεκλημένους επιστήμονες, εκπαιδευτικές ομάδες, άλλους εισηγητές, αλλά και από τους ίδιους τους μαθητές.

Στο τέλος, κάθε σχολείο παράγει ένα θέαμα και όλα μαζί γίνονται σταθμοί μιας διαδρομής δημιουργώντας μια καλλιτεχνική «βόλτα» για μικρούς και μεγάλους. Μια ανοιχτή γιορτή για τη γειτονιά που καλεί όλους να συμμετέχουν.

συντελεστές

Σύλληψη – Σχεδιασμός Προγράμματος: Ζάφος Ξαγοράρης

Eισηγητές εργαστηρίων «Εφήμερες Επιγραφές», «Ήχοι» και «Αιωρήσεις»:
Δήμητρα Ιωάννου, συγγραφέας
Νεκτάριος Παππάς, εικαστικός - μουσικός
Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, εικαστικός- performer

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Δημοτικού (Δ', Ε' & ΣΤ'), Γυμνασίου & Λυκείου από τις γειτονιές της Στέγης
 
Ημερομηνίες:
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2017
 
Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη