Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς! / ΣΤΕΓΗ
menu

Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς!

Γνωρίζουμε τη σύγχρονη τέχνη από πρώτο χέρι. Η Στέγη ανοίγει την πόρτα σε μαθητές σχολείων, για να δουν με διαφορετικό μάτι την τέχνη και τον πολιτισμό του σήμερα.

OKT 2017 – MAΪ 2018
Για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Είναι σύγχρονη και είναι σίγουρα η τέχνη που μιλάει στο σήμερα. Μην την φοβάσαι, γνώρισέ την, συζήτα γι’ αυτήν κι άσε την να σε κερδίσει.
Δωρεάν
Θέλεις να γνωρίσεις τη σύγχρονη τέχνη, την τέχνη της δικής σου εποχής; Στη Στέγη έχουμε βρει τον τρόπο να μυήσουμε βιωματικά εσένα και τους δασκάλους σου στον κόσμο της, μέσα από 3 βήματα.

Πρώτα, βλέπεις παραστάσεις, συναυλίες, πρόβες και επισκέπτεσαι μουσεία, αρχαιολογικούς και άλλους πολιτιστικούς χώρους. Με αυτά τα ερεθίσματα, περνάς στο επόμενο βήμα: συμμετέχεις σε εργαστήρια, όπου συζητάς, ρωτάς, μαθαίνεις και αποκτάς τα εργαλεία για να εξοικειωθείς, να ερμηνεύσεις, αλλά και να εκφραστείς με το δικό σου τρόπο μέσα από την τέχνη. Η δημιουργία είναι το τρίτο βήμα, αυτό στο οποίο με αυτοπεποίθηση μεταφέρεις τα προσωπικά σου βιώματα, κάτι που σε κάνει από θεατή δημιουργό.
 
Μαζί με σένα, μαθαίνουν και οι δάσκαλοί σου. Και οι ίδιοι εξοικειώνονται και αναπτύσσουν διάφορες εκπαιδευτικές πρακτικές μέσω της τέχνης, ώστε να συνεχίσουν αντίστοιχα προγράμματα στην τάξη.
 
Και ετοιμάσου, στο τέλος του προγράμματος, να παρουσιάσεις, μαζί με τους μαθητές όλων των σχολείων που θα συμμετάσχουν, τα δικό σου σύγχρονο έργο: εικαστικό, μουσικό, θεατρικό ή περφόρμανς.

συντελεστές

Τζένη Αργυρίου: χορογράφος
Ανδρέας Κασάπης: εικαστικός
Άρτεμις Μάνου: σκηνοθέτης
Μυρτώ Τίκωφ: μουσικός

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε
Μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
 
Ημερομηνίες
Οκτώβριος 2017 – Μάιος 2018
Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται τις καθημερινές, μεταξύ 9:30 και 13:30.
Ο μέσος όρος διάρκειας κάθε δράσης είναι 3 ώρες.

Κόστος συμμετοχής:
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται δωρεάν (συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για υλικά, μεταφορά και εισιτήρια).


Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education@sgt.gr μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Οι απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2017.

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη