Το αυθεντικό παιχνίδι / ΣΤΕΓΗ
menu

Το αυθεντικό παιχνίδι

NOE 2017 – MAΪ 2018

 
Για Νηπιαγωγεία, Α’ και Β’ Δημοτικού και Ειδικά Σχολεία
Υπάρχει ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται οθόνες, κουκλάκια, μπάλες, εξαρτήματα, οδηγίες και μπαταρίες, παρά μόνο το σώμα, το κύλισμα, τις τούμπες, το γέλιο.
Δωρεάν
«Γεια σας. Σήμερα, ήρθαμε να παίξουμε όλοι μαζί.» Κάπως έτσι, εκπαιδευτικοί και παιδιά βρίσκονται μαζί στο πάτωμα, στο ίδιο ύψος, όπου χωρίς περιττά λόγια ξεκινάει το παιχνίδι. Στην αρχή, το κάθε παιδί μόνο του και ύστερα όλα μαζί, με όποιον τρόπο νιώθει το καθένα. Έτσι, τα παιδιά ανακαλύπτουν ξανά το παιχνίδι, αυτό που δεν μαθαίνεται, αλλά βρίσκεται μέσα τους… ή και μέσα στην ψυχή και το σώμα όλων μας. Ένα παιχνίδι που μας συνδέει, που εμπεριέχει όλη τη δύναμη του φυσικού παιχνιδιού –την περιέργεια, την ανακάλυψη, τη φαντασία–, ένα παιχνίδι τρυφερό, για όλες τις αισθήσεις, χωρίς διακρίσεις, κανόνες, νικητές και ηττημένους.
 
Ελάτε να αυτοσχεδιάσουμε ελεύθερα, να κυλιστούμε, να κουτρουβαλιαστούμε, να γαργαλίσουμε ο ένας τον άλλον, να κάνουμε τούμπες, να βάλουμε τα χέρια ή τα πόδια μας να πουν πώς νιώθουμε και τι θέλουμε.
 
Μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και αποδοχής, κάθε παιδί παίρνει το χρόνο και το χώρο του, για να μας δείξει πώς θέλει να παίξει, να δοκιμάσει, να μάθει, να επικοινωνήσει, ακόμα και να ξεπεράσει τα φυσικά του όρια, αποκτώντας μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και αναγνωρίζοντας το διαφορετικό τρόπο που έχουν τα άλλα παιδιά στο παιχνίδι τους.

συντελεστές

Έλενα Ιωάννου: παιδαγωγός και μουσικός
Αγγελική Καλαντζοπούλου: ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια
Βάνα Κολιοπούλου: ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια
Μαρία Κολιοπούλου: χορογράφος και καθηγήτρια χορού

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Νηπιαγωγεία, Α’ και Β’ Δημοτικού και Ειδικά Σχολεία
 
Ημερομηνίες:
Νοέμβριος 2017 – Μάιος 2018
Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται τις καθημερινές, μεταξύ 9:30 και 13:30. Ο μέσος όρος διάρκειας αυθεντικού παιχνιδιού για κάθε τάξη-τμήμα είναι 45 λεπτά, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες:
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε οκτώ συναντήσεις για μικρή ομάδα (15-20 παιδιά).
Σε κάθε σχολείο που θα επιλεγεί θα μπορούσαν να πάρουν μέρος έως και 4 ξεχωριστά τμήματα με διαφορετικές ομάδες-τάξεις παιδιών. Σε κάθε συνάντηση ανά σχολείο, μπορούν να πραγματοποιηθούν 3 ή 4 εργαστήρια ημερησίως, που θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα υλοποιούνται μέσα στον ίδιο χώρο.

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν
 
Προϋποθέσεις:
Τα σχολεία θα πρέπει να διαθέτουν στρώματα τύπου παζλ, καθώς και χώρο γυμναστηρίου ή κάποιον αντίστοιχο ελεύθερο χώρο 20 τ.μ.
 
Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education@sgt.gr μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2017. Οι απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017.

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη