Onassis Youth Festival 2018 / ΣΤΕΓΗ
menu

Onassis Youth Festival 2018

Το φεστιβάλ για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους. Δίνουμε φωνή σε όσους σήμερα είναι ήδη το μέλλον μας.

Φεστιβάλ | 13-15 ΑΠΡ 2018
Εργαστήρια | ΟΚΤ 2017 – ΑΠΡ 2018
Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
Φαντάσου την Αντιγόνη έφηβη να τα βάζει με την οικογένειά της. Τον Οιδίποδα να ερωτεύεται την καθηγήτριά του. Την Ωραία Ελένη να χωρίζει και τον Προμηθέα Δεσμώτη να τιμωρείται γιατί έκανε αυτό που πίστευε σωστό…
Δωρεάν
Έφηβος. Ούτε παιδί, ούτε ενήλικας. Δηλαδή, νέος. Έτσι σε βλέπουμε στη Στέγη. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε το Onassis Youth Festival 2018, για σένα, για να βρεις, να ξεκλειδώσεις, να μοιραστείς, να απελευθερώσεις τις δυνάμεις και τα συναισθήματά σου πάνω στη θεατρική σκηνή.

Φέτος, υποδεχόμαστε το ταλέντο σου μέσα από κλασικά αρχαία κείμενα. Δούλεψε με αρχαίους συγγραφείς, ήρωες από τη μυθολογία, φιλοσόφους και φέρ’ τους στο παρόν σου, στη γλώσσα σου, στα θέματα που σε απασχολούν. Ξέχνα τους χιτώνες, τη δύσκολη αποστήθιση, τα αρχαία ως μάθημα. Εδώ, αυτά τα κείμενα θα τα διαβάσεις για να τα καταλάβεις, να τα νιώσεις, να τα αλλάξεις και να τα ζήσεις έτσι όπως εσύ ξέρεις. Όλα επιτρέπονται στο Onassis Youth Festival 2018, μόνο η λογοκρισία δεν χωράει.

Θέλεις να βάλεις ραπ μέσα στην τραγωδία ή να παίξεις κουκλοθέατρο; Θέλεις να μη βγάλεις λέξη και να παρουσιάσεις όλο το έργο σαν παντομίμα; Θέλεις, αντί για τον κλασικό Χορό, να εμπνευστείς μια σύγχρονη χορογραφία; Μπορείς να τα κάνεις όλα.

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι τα κείμενα αυτά ονομάστηκαν κλασικά, επειδή εδώ και αιώνες αγγίζουν κάθε φορά νέους ανθρώπους σαν εσένα; Γίνε αυτός που θα συνεχίσει να φέρνει κοντά το παρελθόν με το μέλλον, το κλασικό με το καινούργιο. Εξάλλου, οι έρωτες, τα δράματα, οι επαναστάσεις, τα «πρέπει», τα «θέλω», το γέλιο, το άδικο, ο πόνος και ο πόλεμος δεν παλιώνουν ποτέ, απλώς αλλάζουν γλώσσα και φωνή. Γι’ αυτό, δώσε τους τη δική σου!

συντελεστές

Συντονισμός & Καλλιτεχνική επίβλεψη: Μυρτώ Λάβδα
Επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών: Ηλιάνα Σκουλάκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος
Συνεργάτες του Φεστιβάλ: Άρης Λάσκος & Αναστασία Γιαννάκη, Κάτια Γκουλιώνη & Άγγελος Φραντζής, Ομάδα Ντουθ (Βάσια Ατταριάν & Μυρτώ Μακρίδη), Αννέτα Στεφανοπούλου και Χριστίνα Στουραΐτη, 4Frontal (Θανάσης Ζερίτης & Αριστέα Σταφυλαράκη),  Cheek-Bones (Στέφανος Αχιλλέως & Αγγέλικα Σταυροπούλου), Βίκυ Γεωργιάδου & Φοίβος Συμεωνίδης, Ρηνιώ Κυριαζή & Γιούλη Καρναχωρίτη, Θανάσης Δόβρης & Μαρία Παρασύρη

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Εργαστήρια | Οκτώβριος 2017 – Απρίλιος 2018
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαίες συναντήσεις, στους χώρους των σχολείων.
 
Φεστιβάλ | Παρασκευή 13 – Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@sgt.gr μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Οι απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2017.

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη