Εργαστήριο εκπαιδευτικών | Πες το με το θέατρο / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο εκπαιδευτικών | Πες το με το θέατρο

Τεχνικές θεατρικής σύνθεσης και εργαλεία για την κατανόηση και εμβάθυνση της σχολικής ύλης

1-16 ΝΟΕ 2017
17:00-21:00
 
Για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Ο Σαίξπηρ έλεγε πως «όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή». Αν λοιπόν μια σκηνή χωράει ολόκληρο τον κόσμο, γιατί να μη χωρέσει εσένα μαζί με τους μαθητές σου;
54 € (και για τις 6 συναντήσεις)
«Είμαι εκπαιδευτικός, μου αρέσει το θέατρο και θα ήθελα πολύ να βρω έναν άλλο τρόπο να προσεγγίσω τους μαθητές μου και τη διδακτέα ύλη, έναν τρόπο πιο ευφάνταστο, πιο δημιουργικό, πιο συμμετοχικό και πιο αποτελεσματικό.»
 
Αν όντως βλέπεις τον εαυτό σου στην παραπάνω πρόταση, η Στέγη σε προσκαλεί να το «πεις με το θέατρο». Ένα εργαστήριο που, με όχημα τη βιογραφία της Ελληνίδας ζωγράφου του 19ου αιώνα, Ελένης Μπούκουρη- Αλταμούρα, της γυναίκας που μεταμφιέστηκε άντρας για να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, εξερευνά σύγχρονους τρόπους θεατρικής αφήγησης για να δείξει πώς μια ιστορία –πραγματική ή φανταστική– μετατρέπεται σε ζωντανό συμβάν μέσα στη σχολική αίθουσα. 
 
Μάθε πώς ένα θεατρικό στιγμιότυπο γίνεται μέσο αφήγησης και (ανα)κατασκευής μιας ιστορίας, πώς οι τεχνικές θεατρικής σύνθεσης μετατρέπονται σε εργαλεία βιωματικής διδασκαλίας της σχολικής ύλης. Δες τους μαθητές σου να γίνονται ερευνητές, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και να συνδέονται αλλιώς με το μάθημα, με τους συμμαθητές τους, με εσένα. 
 
Πάρε τα εργαλεία, τις μεθόδους και τις τεχνικές από το εργαστήριο, πέρνα τις μέσα στην τάξη βάσει των παιδαγωγικών και διδακτικών αναγκών σου και άσε το θέατρο να σηκώσει την αυλαία σε μια καινούργια ημέρα μαθημάτων. 

συντελεστές

Άννα Τζάκου: σκηνοθέτης, περφόρμερ, διδάκτωρ στην πρακτική site-specific performance

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 
 
Ημερομηνίες:
Τις Τετάρτες 1, 8, 15 Νοεμβρίου και τις Πέμπτες 2, 9, 16 Νοεμβρίου 2017, 17:00-21:00
 
Κόστος συμμετοχής:
54 € (και για τις 6 συναντήσεις) 
 
Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002

χορηγίες / συνεργασίες

Σε συνεργασία

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη