Εργαστήριο διαδικτυακής τέχνης για εφήβους / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο διαδικτυακής τέχνης για εφήβους

ΦΕΒ-ΜΑΡ 2018
12:00-15:00
Για εφήβους 12-17 ετών
Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο; Το Διαδίκτυο! Ο εικαστικός Νίκος Βογιατζής θα γίνει ο ξεναγός σου και θα σου συστήσει σπουδαίους καλλιτέχνες της Net Art, ενώ εσύ θα εφαρμόσεις τις μεθόδους τους και θα πειραματιστείς δημιουργικά συνθέτοντας τα δικά σου έργα!
Κόστος συμμετοχής: 45 € (και για τις έξι συναντήσεις του κύκλου)
Όλοι γνωρίζουμε πλατφόρμες όπως το YouTube και το MySpace, που έδωσαν την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να πειραματιστούν και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από το Διαδίκτυο. Όμως, οι εφαρμογές δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές τις πλατφόρμες! Καλλιτέχνες, όπως οι Olia Lialina, Jodi, Douglas Davis, Alexei Shulgin, Martine Neddam, Tim Berners-Lee, Thereisamajorprobleminaustralia, Tight Artists, Thomas Cheneseau και πάρα πολλοί άλλοι, χρησιμοποίησαν «εργαλεία» του Διαδικτύου –όπως τη γλώσσα html, τα social media, το glitch (δηλαδή λάθη του ψηφιακού συστήματος), τα gifs κ.ά.– προκειμένου να κάνουν… Τέχνη.

Η κάθε τρίωρη συνάντησή μας θα εστιάζει σε μία θεματική. Θα εξερευνούμε τη δουλειά κάποιου ή κάποιων καλλιτεχνών και έπειτα θα φτιάχνουμε τα δικά μας έργα, ακολουθώντας τις δικές τους μεθόδους, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τη δική τους δουλειά όσο και τους τρόπους που το Διαδίκτυο μας ανοίγει νέους δρόμους για να εκφραστούμε δημιουργικά.

Πού ξέρεις; Ο επόμενος καλλιτέχνης μπορεί να είσαι εσύ!

συντελεστές

Νίκος Βογιατζής: εικαστικός, σχεδιαστής των μέσων

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 12-17 ετών

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 24 Φεβρουαρίου και 3, 10, 17, 24 & 31 Μαρτίου 2018
 
Ώρες:
12:00-15:00
 
Κόστος συμμετοχής:
45 € (και για τις έξι συναντήσεις του κύκλου)

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη