Εργαστήριο εκπαιδευτικών | Η τέχνη της κριτικής / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο εκπαιδευτικών | Η τέχνη της κριτικής

Η θεατρική κριτική ως μέσο κατανόησης

4-19 ΔΕΚ 2017
17:00-21:00
 
Για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Τι υπάρχει μετά το «μου άρεσε» ή το «δεν μου άρεσε» μιας παράστασης; Άνοιξε τη συζήτηση με τους μαθητές σου και βυθιστείτε μαζί στον υπέροχο κόσμο της κριτικής.
40 € (και για τις 4 συναντήσεις)
Παρακολουθείς μια θεατρική παράσταση με τους μαθητές σου, κοιτάζεις τα χαρούμενα, προβληματισμένα ή και απογοητευμένα πρόσωπά τους – και μετά, τι; Πώς προχωράς τη συζήτηση μαζί τους; Πώς οι ίδιοι μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους; Πώς πάνε πέρα από το «ήταν ωραία» ή το «χάλια ήταν»;

Ένα εργαστήριο-σεμινάριο για την τέχνη της κριτικής, τις ιδιαιτερότητές της, τη γλώσσα της και τη θεωρία της, το οποίο δεν είναι απλώς μια εισαγωγή στον κόσμο της θεατρικής κριτικής και εμπειρίας, αλλά πάει ένα βήμα πιο πέρα. Μαζί με συναδέλφους σου, θα μπεις στο πρακτικό μέρος άσκησης του κριτικού λόγου, με ένα πλούσιο ερωτηματολόγιο που θα σε βοηθήσει να κατευθύνεις τη σκέψη σου και τη ματιά σου σε οπτικές γωνίες σχετικά με την παράσταση, τις οποίες συνήθως αφήνουμε όλοι απ’ έξω: την ερμηνεία των ηθοποιών, το ρόλο της σκηνογραφίας, του φωτισμού, των κοστουμιών κ.λπ.

Σε αυτό το εργαστήριο δεν υπάρχουν ερωτήσεις για να μπερδέψουν, αλλά μόνο ερωτήσεις που μεγεθύνουν τη θεατρική εμπειρία· δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς και το πότε θα συζητήσεις με τους μαθητές σου για μια παράσταση, παρά μόνο κλειδιά για να ξεκλειδώσεις την αγνή, φρέσκια και ιδιαίτερη ματιά των μαθητών σου.

συντελεστές

Σάββας Πατσαλίδης: Καθηγητής Θεατρολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 
Ημερομηνίες:
Δευτέρα 4, Τρίτη 5, Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες:
17:00-21:00

Κόστος συμμετοχής:
40 € (και για τις 4 συναντήσεις)

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Σε συνεργασία

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη