Η Στέγη σας καλεί σε συνέντευξη Τύπου για το φεστιβάλ Transitions 1. Balkans, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 12:00. / ΣΤΕΓΗ
menu

Η Στέγη σας καλεί σε συνέντευξη Τύπου για το φεστιβάλ Transitions 1. Balkans, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 12:00.

6 Φεβ 2014
Για εννιά μέρες (5-16 Μαρτίου 2014), καλλιτέχνες από τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία, που τα τελευταία χρόνια "ταράζουν" τη διεθνή σκηνή με τις ριζοσπαστικές φόρμες, την ποιητική δύναμη και τον έντονα πολιτικοποιημένο χαρακτήρα τους, θα μετατρέψουν τη Στέγη σε ανοιχτή πλατφόρμα καλλιτεχνικού διαλόγου και κριτικού στοχασμού αποκαλύπτοντάς μας την άγνωστη όψη των Βαλκανίων, μακριά από τα τρέχοντα στερεότυπα της Δύσης.
Κινούμενοι τολμηρά στα όρια της περφόρμανς, του χορού, του θεάτρου, των εικαστικών και της μουσικής, οι καλλιτέχνες του βαλκανικού φεστιβάλ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα χρόνια του "υπαρκτού σοσιαλισμού", έγιναν μάρτυρες της βίας και του χάους της μετα-σοσιαλιστικής περιόδου, για να βιώσουν σήμερα το ναυάγιο του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Το πολυσυλλεκτικό αυτό φεστιβάλ αρθρώνεται γύρω από ζητήματα που αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα σε σκοτεινές ιστορικές συγκυρίες, όπως είναι η κρίση ταυτότητας, ο εθνικισμός, η μετανάστευση και η επείγουσα ανάγκη διαμόρφωσης μιας ισχυρής κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ και το πρόγραμμά του.