Ανακαλύψτε τις “BLU” ταινίες μικρού μήκους από τις Νύχτες Πρεμιέρας, το Animasyros και τη Στέγη / ΣΤΕΓΗ
menu

Ανακαλύψτε τις “BLU” ταινίες μικρού μήκους από τις Νύχτες Πρεμιέρας, το Animasyros και τη Στέγη

Αnimation και ψηφιακές τέχνες από Ιταλούς και Έλληνες δημιουργούς

19 Σεπ 2017
Ανακαλύψτε με ελεύθερη είσοδο το “Βlu” αφιέρωμα από τις Νύχτες Πρεμιέρας, το Animasyros και τη Στέγη. Ιταλοί και Έλληνες δημιουργοί παρουσιάζουν 11 ταινίες μικρού μήκους υπό το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών, στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
Οι Νύχτες Πρεμιέρας συμπλέουν με το Animasyros και τη Στέγη.

26 Σεπτεμβρίου 2017 | 17:30 | Μικρή Σκηνή

H είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν με δελτία εισόδου που θα διανέμονται στη Στέγη μία ώρα πριν την έναρξη των προβολών.

Οι ωραίες κινηματογραφικές φιλίες συνεχίζονται με τη συνεργασία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Animasyros και με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο πλαίσιο της συνέργειας των δύο αγαπημένων Φεστιβάλ, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30, θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το «ΒLU», ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό εγχείρημα, που συστήνει συνήθειες και ιδέες Ιταλών και Ελλήνων δημιουργών μέσα από το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών. Μέσα από έντεκα μικρού μήκους ταινίες, το Blu δημιουργεί έναν πρωτότυπο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, με αφετηρία το σχέδιο, το illustration και την κινούμενη εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και την ψηφιακή δημιουργία.
 
Οι ταινίες του αφιερώματος συνδυάζουν τα πιο φασαριόζικα, χρωματιστά και αγαπημένα χαρακτηριστικά των δύο χωρών. Τον κλασικό πολιτισμό της Ιταλίας μέσα από τη δημιουργική αναδόμησή του, την αυθεντική ελληνική ατμόσφαιρα. Από το πεντάχρονο αγόρι μέχρι την ηλικιωμένη μοναχική γυναίκα, οι ήρωες των ιστοριών αποδεικνύουν ότι οι δύο διαφορετικοί λαοί τελικά ενώνονται με περισσότερους δεσμούς από όσους πιστεύουν. Στο Blu, οι άνθρωποι αυτοσαρκάζονται για τις ατέλειες τους, υμνούν τις ομορφιές της πατρίδας τους, δε διστάζουν να μιλήσουν για τους φόβους και τις δυσκολίες τους.

Ειδικότερα, οι 11 μικρού μήκους ταινίες animation από Έλληνες και Ιταλούς σκηνοθέτες που περιλαμβάνονται στο «BLU» είναι:
Beauty του Rino Stefano Tagliafierro
Merletti e Borotalco των Riccardo Di Mario, Anna Peronetto, Sara Tarquini, Lilia Miceli
Il pasticcere του Adolfo di Molfetta
Οffice Kingdom των Salvatore Centoducati, Eleonora Bertolucci, Giulio De Toma, Ruben Pirito
Il signor Rossi compera l'automobile του Bruno Bozzetto
Haircut της Virginia Mori
To Horio (The Village) του Στέλιου Πολυχρονάκη
Prosopon | A riot policeman encounters a demented old woman του Θωμά Θωμά
CIEL της Φαίδρας Δεριζιώτη
Mediterranean της Αντωνίας Διακομοπούλου
My mother's coat της Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits
 
επιμέλεια: six impossible wishes
 
H six impossible wishes είναι μια νέα επιμελητική ομάδα που απαρτίζεται από τις Αναστασία Τερζίδου και Ραφαέλα Καραγιάννη με έδρα την Αθήνα. Με μία δόση από το «τώρα» και με πολλή ψηφιακή δημιουργικότητα, η six impossible wishes εξερευνά πώς η τέχνη εξελίσσεται και προσλαμβάνεται στην ψηφιακή εποχή. Με τις δράσεις της στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τις ψηφιακές τέχνες, συσπειρώνει και προωθεί την ελληνική καλλιτεχνική κοινότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εστιάζοντας στη σύμπραξη τέχνης και τεχνολογίας, η δημιουργική ομάδα δραστηριοποιείται στη σύλληψη, παραγωγή και επιμέλεια new media art εκθέσεων.

χορηγίες / συνεργασίες

Μέρος του

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη