Κύκλος Μετασχηματισμοί / ΣΤΕΓΗ
menu

Κύκλος Μετασχηματισμοί

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

21 ΙΑΝ 2018
20:00
Μικρή Σκηνή
Δύο μουσικοί κόσμοι συναντώνται στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία τριών καταξιωμένων μουσικών. O Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι) και ο Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) σε ένα σπάνιο παιχνίδι ρεπερτορίου και αυτοσχεδιασμών, που συνδυάζει το κλασικό, την παράδοση και την τζαζ.
Κανονικό: 7, 12 €                            
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €
Παρέα 10+ άτομα: 9 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Οι τρεις μουσικοί, μετά την πρώτη συνάντησή τους στους ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, τον Φεβρουάριο του 2017, αποτελούν πλέον μουσικό σύνολο με την ονομασία “Amoeba”, δηλαδή αμοιβάδα. Η αμοιβάδα είναι μονοκύτταρος οργανισμός, ο οποίος έχει την ιδιότητα να αλλάζει συνεχώς σχήμα και μορφή. Η δυναμική συνύπαρξη των τριών μουσικών και η ιδέα των μετασχηματισμών τούς ενέπνευσε την επιλογή αυτού του ονόματος. Ο Πάνος Δημητρακόπουλος, ο Θωμάς Κωνσταντίνου και ο Δημήτρης Τσάκας καλούνται και πάλι να παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς/μετασχηματισμούς, με αναφορές σε έργα από το σύνολο του ρεπερτορίου Ανατολής και Δύσης.

Ο κύκλος συναυλιών ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ξεκίνησε το 2016 με διάθεση παιχνιδιού, πρόκλησης και με την ελπίδα να προκύψει ίσως κάτι καινούριο και δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη, σκέψη. Τον Νοέμβριο του 2016, η ιδέα συνάντησης της Δυτικής και της Ανατολικής μουσικής μάς οδήγησε να καλέσουμε τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο. Οι τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί κλήθηκαν να ερμηνεύσουν γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου της Δυτικής μουσικής. Προέκυψαν έτσι μεταγραφές γνωστών κλασικών έργων του Μότσαρτ, του Μπαχ, του Σατί, αλλά και κάποιες προσεγγίσεις με μετασχηματιστικό μέσο τον αυτοσχεδιασμό.

Συνεχίζουμε την ιδέα της συνάντησης των μουσικών ηχοχρωμάτων και των τεχνικών της Ανατολής και της Δύσης, βάζοντας αυτή τη φορά στο κέντρο τον αυτοσχεδιασμό.

Οι τρεις δεξιοτέχνες αναζητούν τη μετασχηματιστική δυναμική του μουσικού οργάνου του είδους που υπηρετεί ο καθένας τους, καθώς και τους τρόπους σκέψης/οργάνωσης κάθε είδους, με αφετηρία έργα του ρεπερτορίου Ανατολής και Δύσης.

συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου:
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

Trio “Amoeba”
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη