Κύκλος Μετασχηματισμοί / ΣΤΕΓΗ
menu

Κύκλος Μετασχηματισμοί

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

21 ΙΑΝ 2018
20:00
Μικρή Σκηνή
Το Ελληνικό Σχέδιο συνεχίζει να προκαλεί μουσικές συναντήσεις για νέους μετασχηματισμούς. Φέτος, οι Πάνος Δημητρακόπουλος, Θωμάς Κωνσταντίνου και Δημήτρης Τσάκας αυτοσχεδιάζουν εκεί που η Ανατολή και η Δύση συναντιούνται.
Αυτός ο κύκλος συναυλιών ξεκίνησε με διάθεση παιχνιδιού, πρόκλησης, με την ελπίδα να προκύψει ίσως κάτι καινούργιο και δυναμικό προς απόλαυση, τέρψη, σκέψη. 
 
Το Νοέμβριο του 2016, με τη σκέψη συνάντησης της Δυτικής και της Ανατολικής μουσικής, καλέσαμε τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο. Οι τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί κλήθηκαν να «ερμηνεύσουν» γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου της Δυτικής μουσικής. Προέκυψαν έτσι μεταγραφές γνωστών κλασικών έργων του Μότσαρτ, του Μπαχ, του Σατί, αλλά και κάποιες προσεγγίσεις με μετασχηματιστικό μέσο τον αυτοσχεδιασμό.
 
Συνεχίζουμε την ιδέα της συνάντησης των μουσικών ηχοχρωμάτων και των τεχνικών της Ανατολής και της Δύσης, βάζοντας αυτή τη φορά στο κέντρο τον αυτοσχεδιασμό, το ταξίμι. Οι μουσικοί θα αναζητήσουν τη μετασχηματιστική δυναμική του μουσικού οργάνου, του είδους μουσικής που υπηρετεί ο καθένας, αλλά και τους τρόπους σκέψης και οργάνωσης κάθε είδους με αφετηρία γνωστά έργα.
 
Οι Πάνος Δημητρακόπουλος, Θωμάς Κωνσταντίνου και Δημήτρης Τσάκας καλούνται και πάλι να παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς/μετασχηματισμούς, με αφορμή και αναφορές σε σημαντικά έργα από το σύνολο του ρεπερτορίου Ανατολής και Δύσης. Δύο μουσικοί κόσμοι που συναντώνται στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των τριών καταξιωμένων μουσικών.

συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου:
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος
 
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη