Δημήτρης Παπαδημητρίου / ΣΤΕΓΗ
menu

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Μουσικά Soundtracks

6-7 ΜΑΡ 2018
20:30
Κεντρική Σκηνή
Το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με υλικό έμπενευσης ζωγραφικούς πίνακες. Μία συναυλία όπου η μουσική και οι εικαστικές τέχνες συμπορεύονται, ανταγωνίζονται και ενίοτε αλληλοσυμπληρώνονται.
Το Μάρτιο του 2017, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσίασε συμφωνικό έργο με τίτλο Τρία Μουσικά Soundtracks, σε πρώτη εκτέλεση από την ΚΟΑ, σε μια συναυλία που συμπεριλάμβανε και συμφωνικά έργα του Μιχάλη Οικονόμου και του Τάσου Ρωσόπουλου.
 
Η ιδέα για τη διάδραση μουσικής και εικαστικών τεχνών αποτέλεσε την αφετηρία για την ανάθεση των έργων. Η προσέγγιση δεν ήταν ακαδημαϊκή, αλλά έγινε κυρίως με την προσμονή της αποκάλυψης μουσικών κόσμων και αισθητικών από τη συνάντηση των συνθετών με ζωγραφικούς πίνακες ως υλικό της έμπνευσης. Οι συνθέτες, χωρίς καμία δέσμευση, προσέγγισαν με το δικό τους τρόπο τα έργα ζωγραφικής, τη φόρμα, το χρώμα, τις τεχνικές, το περιεχόμενο.
 
Το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου είχε τρία μέρη, με έμπνευση από το έργο του Γιώργου Ιακωβίδη, Παιδική Συναυλία, από θεματικό σύνολο έργων του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Claude Monet και από την τεχνική Pouring and Dripping του Αμερικανού ζωγράφου Jackson Pollock. Το νέο συμφωνικό έργο του συνθέτη θα είναι βασισμένο στην ίδια ιδέα, με περισσότερα Μουσικά Soundtracks από την περιήγησή του στις διαφορετικές εποχές της δημιουργίας στη ζωγραφική.

συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ραλλού Βογιατζή, Δημήτρης Παπαδημητρίου
Συνθέτης: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ερμηνεύει: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – ΚΟΑ

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη