Ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος iDance / ΣΤΕΓΗ
menu

Ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος iDance

Προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση του σύγχρονου χορού

3 ΔΕΚ 2017
 
Μικρή Σκηνή
Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα των ανθρώπων με αναπηρία στον πολιτισμό; Ελάτε να κάνουμε τα αυτονόητα δυνατά, σε μια ημερίδα αφιερωμένη στα θέματα πρόσβασης στην εκπαίδευση του σύγχρονου χορού και των ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης για καλλιτέχνες με αναπηρία.
Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα στον πολιτισμό των ανθρώπων με αναπηρία; Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα iDance, στο οποίο η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμπράττει με τρεις φορείς από το εξωτερικό, οργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια χορού για μεικτές ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη οργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στα θέματα πρόσβασης στην εκπαίδευση του σύγχρονου χορού και των ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης για καλλιτέχνες με αναπηρία, στην οποία συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια χορού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει βιωματικά, σε μεικτές ομάδες ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις μεθόδους του προγράμματος iDance.

συντελεστές

Συντονισμός: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συνεργαζόμενοι φορείς: Holland Dance Festival (Ολλανδία), Skånes Dansteater (Σουηδία), Stopgap Dance Company (Μεγάλη Βρετανία)
Συντονισμός έργου: Ντόρα Βουγιούκα, Μυρτώ Λάβδα

Με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

χορηγίες / συνεργασίες

Με την συγχρηματοδότηση

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη