Το απίθανο ταξίδι / ΣΤΕΓΗ
menu

Το απίθανο ταξίδι

2 ΦΕΒ | 19:00
3-4 ΦΕΒ | 17:00
Μικρή Σκηνή
Κατάλληλο για θεατές 8+
Θέατρο ή σινεμά; Επιστημονική φαντασία ή περιπέτεια ενηλικίωσης; «Το απίθανο ταξίδι» είναι, πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στην «απίθανη» δύναμη της φαντασίας.
Κανονικό: 7, 12 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 9 €
Παρέα 10+ άτομα: 8 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Sci-fi θέατρο έχετε ξαναδεί; Να, που ήρθε η ώρα! Η Μικρή Σκηνή της Στέγης γίνεται κινηματογραφικό πλατό και μια παράσταση για όλη την οικογένεια μας ταξιδεύει στο χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, τότε που ο Γάλλος πρωτοπόρος σκηνοθέτης και ταχυδακτυλουργός Ζωρζ Μελιές γύριζε την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας, Ταξίδι στο Φεγγάρι (1902). Αυτός είναι και ο «αόρατος» πρωταγωνιστής της μαγικής παράστασης που στήνει ο διακεκριμένος κινηματογραφιστής Άγγελος Φραντζής, με μια τριμελή ομάδα ερευνητών της εικόνας, ακροβατών, μουσικών, χορευτών, χορογράφων, πιλότων, εξειδικευμένων μηχανικών ήχου και επίμονων αρχιτεκτόνων που παράγουν ζωντανά μουσική, ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ, χορό και κίνηση.

Τι σημαίνει «βουβώνιο»; Ξέρετε τι είναι οι μεσότιτλοι; Τι συμβαίνει όταν ο Ζωρζ Μελιές κατηγορείται από τους εχθρούς της φαντασίας ότι ταράζει το κοινό με τις τρελές ταινίες του που υπόσχονται ταξίδια στη σελήνη, περιγράφουν παράδοξα γεγονότα, φανταστικές εικόνες, πλάσματα από άλλους κόσμους; Θα αντέξει ο κινηματογράφος ή θα καταδικαστεί σε θάνατο, όπως ο Μελιές στην παράσταση;

Τρεις φίλοι ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, για να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους οδηγήσει σε μακρινούς πλανήτες και θα τους φέρει αντιμέτωπους με παράδοξα εμπόδια. Στόχος τους είναι να απελευθερώσουν τον πρωτοπόρο μάγο του κινηματογράφου, που κρατείται φυλακισμένος. Για να το πετύχουν αυτό, όμως, θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε από τη σκηνή να εισχωρήσουν στην οθόνη του κινηματογράφου, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με τη δική μας βοήθεια και φαντασία. Ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ και… να πώς η ταινία σας δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο. Ετοιμαστείτε για μια μαγική, συμμετοχική, πολυμεσική παράσταση, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον κινηματογράφο.

συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια & Δραματουργία: Άγγελος Φραντζής
Video Design & Animation: Ερατώ Τζαβάρα
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Χορογραφία & Βοηθός Μοντάζ: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Ερμηνεία: Χρυσάνθη Μπαδέκα, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Βασίλης Τζαβάρας, Ερατώ Τζαβάρα
Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Βοηθός Animation: Tζωρτζίνα Κοσμάτου
Βοηθός Πρόβας: Ελισάβετ Πλιακοστάθη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

διαβάστε περισσότερα

Απογευματινές παραστάσεις για το κοινό:
Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 | 19:00
Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 | 17:00

Ο Ζωρζ Μελιές γεννήθηκε στο Παρίσι το 1861. Ήταν ταχυδακτυλουργός στο Θέατρο Ρομπέρ Χουντίν, πριν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Οι ταινίες των αδελφών Λυμιέρ τον ώθησαν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Από το 1896 έως το 1914 γύρισε 531 ταινίες μικρής και μεσαίας διάρκειας.

Η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας της ιστορίας του κινηματογράφου, το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» του Ζορζ Μελιές παρουσιάστηκε αποκατεστημένη και έγχρωμη στο τμήμα «Cannes Classics» του 64ου φεστιβάλ Καννών.

«To Ταξίδι στο Φεγγάρι ήταν το 1902 ότι ήταν ο Πόλεμος των Άστρων για τα 70s και το Avatar για το σήμερα. Κανείς δεν είχε δει ειδικά εφέ σαν αυτά που χρησιμοποίησε ο Μελιές. Το να αναστήσουμε την ταινία έμοιαζε περισσότερο με σκηνή επιστημονικής φαντασίας», έχει δηλώσει ο υπεύθυνος της Lobster Films, Σερζ Μπρόμπεργκ.

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη