Enter Afrofuturism | Συζητήσεις, Διαλέξεις & Workshop / ΣΤΕΓΗ
menu

Enter Afrofuturism | Συζητήσεις, Διαλέξεις & Workshop

Enter Afrofuturism


10-12 ΝΟΕ 2017
Εκτός Στέγης
Επικούρου 26 & Κορύνης 4, Αθήνα
Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.
Διαλέξεις, συζητήσεις και workshop στο πλαίσιο του 6ήμερου φεστιβάλ που χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα.
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.
Το Enter Afrofuturism είναι ένα 6ήμερο φεστιβάλ που χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τη σύνδεση της Μαύρης εμπειρίας και της τεχνοκουλτούρας του 20ού και 21ου αιώνα στην Αμερική, την Καραϊβική, την Αγγλία και την Αφρική. Από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή από έργα επιστημονικής φαντασίας, μουσικής, θεωρίας, οπτικών τεχνών που θα εξερευνηθεί μέσα από συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και προβολές ταινιών.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκτός Στέγης, συζήτησεις και διαλέξεις με τη συμμετοχή των: Rasheedah Phillips (Black Quantum Futurism), Nathalie Mba Bikoro, Louis Chude-Sokei, Reynaldo Anderson, A Guy Called Gerald, The Otolith Group, Black Athena, Tabita Rezaire, Nkisi, Abdul Qadim Haqq, Voltnoi, Quetempo.

Διαβάστε εδώ προτεινόμενη βιβλιογραφία για τον Αφροφουτουρισμό.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00-17:45 Voltnoi & Quetempo: «Enter Afrofuturism: Μια εισαγωγή στον αφροφουτουρισμό»
Ο όρος αφροφουτουρισμός εμφανίστηκε αρχικά στη δεκαετία του 1990, για να περιγράψει ένα αφροαμερικανικό καλλιτεχνικό κίνημα που εκφραζόταν κυρίως μέσω της επιστημονικής φαντασίας, της λογοτεχνίας του φανταστικού, της μουσικής, των εικαστικών τεχνών, των κόμικς και του κινηματογράφου. Σήμερα, αυτό το κίνημα συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο ακαδημαϊκής, πολιτικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής έρευνας και παραγωγής. Ενσωματώνει στοιχεία από τις κουλτούρες της μαύρης διασποράς στη Δυτική Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη Μεγάλη Βρετανία και την Καραϊβική, σχηματίζοντας μια χαρτογραφική κάλυψη του παγκόσμιου άτλαντα, μια περιοχή που αποκαλείται και Μαύρος Ατλαντικός.

18:00-18:45 Rasheedah Phillips (από τους Black Quantum Futurism): «Αποσυναρμολογώντας το Κουρδιστό Σύμπαν του Δημιουργού»
Μια επιτελεστική ανάγνωση που διερευνά θέματα της κβαντικής φυσικής, του χρόνου και των μνημονικών τελετουργικών της Αφρικανικής/Μαύρης Διασποράς, της ιστορίας και του μέλλοντος (ή των μελλόντων) του μέλλοντος, καθώς και της αποδόμησης των κατασκευών γραμμικού χρόνου, με κείμενα και προβολές.

19:00-19:45 Προβολή ταινίας | The Last Angel of History του John Akomfrah (Μεγάλη Βρετανία, 1997, 45΄ / έγχρωμη / μικρού μήκους)
Πλαισιωμένο από τη μυθοπλαστική ιστορία ενός «κλέφτη δεδομένων», αυτό το υβριδικό ντοκιμαντέρ ρίχνει μια ματιά στις καταβολές, την επίδραση και τη σημασία του αφροφουτουρισμού και της τέκνο μουσικής για τη μαύρη διασπορά. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με προσωπικότητες της μαύρης κουλτούρας, από τους μουσικούς DJ Spooky, Goldie και Derek May, που συζητούν για την καθοριστική επιρροή του George Clinton στη δική τους μουσική, έως τον ίδιο τον Τζωρτζ Κλίντον. Ο αστροναύτης Dr. Bernard A. Harris Jr. περιγράφει τις εμπειρίες του ως ένας από τους πρώτους Αφροαμερικανούς που βρέθηκαν στο διάστημα, ενώ η ηθοποιός του Star Trek, Nichelle Nichols, μιλάει για την εκστρατεία που πραγματοποίησε ώστε οι Αφροαμερικανοί να αποκτήσουν μεγαλύτερο ρόλο στη ΝΑΣΑ. Ο πεζογράφος Ismael Reed και οι θεωρητικοί και κριτικοί του πολιτισμού Greg Tate και Kodwo Eshun σκιαγραφούν τους παραλληλισμούς ανάμεσα στη ζωή των μαύρων και την επιστημονική φαντασία, ενώ οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας Samuel Delany και Octavia Butler συζητούν για τα κίνητρα που τους οδήγησαν να επιλέξουν το συγκεκριμένο είδος προκειμένου να εκφράσουν ιδέες για τα βιώματα των μαύρων.


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00-17:45 Louis Chude-Sokei: «Μελλοντικότητες Bashment»
Εστιάζει στην εγγενή ένταση μεταξύ μελλοντικότητας και ιστορικότητας στη Μαύρη μουσική και τις αντίστοιχες κουλτούρες του ήχου και σε μια διαπραγμάτευση του ρόλου που έχει παίξει η τεχνολογία στην υπόθαλψη αυτής της έντασης.

17:45-18:30 Reynaldo Anderson: «"Διαστρική" Μαύρη Δύναμη και Αφροφουτουρισμός»
Στον 21ο αιώνα, ο αφροφουτουρισμός αναδύεται ως ένα παναφρικανικό, διεπιστημονικό, τεχνοπολιτιστικό κίνημα με οικουμενικούς στόχους και καθοδηγείται από ένα μακρόχρονο διαστρικό όραμα. Η σύγκλιση του αφροφουτουρισμού και του παναφρικανισμού είναι το αποτέλεσμα του πώς η παγκόσμια Μαύρη ζωή τα τελευταία 500 χρόνια έχει σημαδευτεί από τρία κρίσιμα σημεία στην παγκόσμια ιστορία: το διατλαντικό και αραβικό δουλεμπόριο, όπου οι αφρικανικοί λαοί «μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπινα εμπορεύματα και ανθρώπινο χρήμα»· τη λογοτεχνική καταγραφή των βιωμάτων τους κατά την απαίτηση θέσης πλήρους ανθρώπινου όντος, που χαρακτηρίστηκαν από επανάσταση ή εξέγερση· και την παγκοσμιοποίηση της αγοράς, την περιβαλλοντική κατάρρευση και τις ψηφιακές τεχνολογίες (Mbembe, σελ. 2-3, 2017· Segal, 2002). Προηγουμένως, στον 20ό αιώνα, καλλιτέχνες όπως ο Sun Ra, οι Underground Resistance, οι Parliament Funkadelic και άλλοι χρησιμοποίησαν τη μουσική και την ηχητική έκφραση για να προωθήσουν την αφροφουτουριστική σκέψη σε συνάρτηση με τη μαύρη εμπειρία και επιβίωση. Αυτή η τροχιά έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση πραγμάτων όπου, στην αυγή του 21ου αιώνα, η επιβίωση της Αφρικής και της διασποράς της σε έναν εχθρικό, κοινωνικά δαρβινιστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα, εν μέσω της μαζικής κλιματικής αλλαγής και της τεχνολογικής επιτάχυνσης, απαιτεί μια επαναβεβαίωση μιας εθνικής και διεθνικής ηθικής, εμβαπτισμένης σε μια κριτική αφροφουτουριστική ευαισθησία, και μια παναφρικανική πρακτική που να προβλέψει, να καθοδηγήσει και να πλαισιώσει ένα σχέδιο για τη μαύρη επιβίωση.
 
18:45-19:15 A Guy Called Gerald: Σε μια συζήτηση με τους Black Athena
Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, ο dj και παραγωγός A Guy Called Gerald βρίσκεται στο επίκεντρο της βρετανικής ηλεκτρονικής χορευτικής σκηνής και κουλτούρας. Οι πρώτες του μουσικές επιρροές σχετίζονταν με τις τζαμαϊκανές καταβολές του. Σπούδασε σύγχρονο χορό και χόρεψε στα κλαμπ του Μάντσεστερ στις αρχές των ‘80s, για να αναδυθεί αργότερα μέσα στην electro και b-boy κουλτούρα ως μουσικός. Η μουσική του ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση του acid house και jungle ήχου.
Ποιο είναι το νήμα που ενώνει αυτά τα διαφορετικά μουσικά στυλ με τις επιρροές του;
Ποιος είναι ο ρόλος των μουσικών ψηφιακών τεχνολογιών που έγιναν ευρέως προσβάσιμες τις τελευταίες δεκαετίες; Τι επιρροή είχε πάνω του η επιστημονική φαντασία; Οι νέες κουλτούρες και τεχνολογίες ακρόασης και παραγωγής της μουσικής προσέφεραν μια διαφυγή στους νέους ανθρώπους της εποχής;

19:30-20:45 The Otolith Group: "Hydra Decapita"
Από 1993 έως το 2002, το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από το Ντιτρόιτ, Drexciya, κυκλοφόρησε μια επιδραστική σειρά ηχογραφήσεων, στον πυρήνα των οποίων υπήρχε ένα φανταστικό οικουμενικό σύστημα κατοικημένο από τους υποθαλάσσιους απογόνους των Αφρικανών που πνίγηκαν από τους δουλέμπορους κατά τη διάρκεια του διάπλου, του περιβόητου Μεσαίου Περάσματος. Η επινόηση της Drexciya προσφέρει την αφετηρία για την Hydra Decapita (Αποκεφαλισμένη Ύδρα), το νέο έργο των Otolith Group που επικαλείται μια σειρά από φαντάσματα του Κεφαλαίου, προκειμένου να συγκαλέσει μια σεάνς που βυθίζει τους θεατές σε μια συναισθηματική ανάμνηση σύγχρονης οικονομικής αφαίρεσης.


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

16:00-18:00 Black Quantum Futurism Workshop: «Εναλλακτικές χρονικότητες & χαρτογράφηση κβαντικών συμβάντων»
Απαραίτητη η ονομαστική προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση παρακολούθησης είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. 

Ένα εργαστήριο και μια συζήτηση για τη διερεύνηση των εννοιών του χρόνου, του χώρου και του μέλλοντος στην ιστορία των κατασκευών του γραμμικού σε αντιδιαστολή με τον χρονικό χρόνο, που εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στα συστήματα χρονικού χρόνου που χρησιμοποιούνται από διάφορες αυτόχθονες αφρικανικές παραδόσεις. Παράλληλα με τις ηχητικές συνεισφορές της Moor Mother, θα γίνει μια εισαγωγή και διερεύνηση σύγχρονων πολιτιστικών κινημάτων που ενσωματώνουν εναλλακτικές χρονικότητες, όπως ο αφροφουτουρισμός ή θεωρίες DIY όπως ο Μαύρος Κβαντικός Φουτουρισμός, ως πρακτικών εργαλείων για την κατανόηση της πραγματικότητας και τη διαμόρφωση αφηγήσεων για το παρελθόν και το μέλλον. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο καλούνται να οικοδομήσουν μελλοντικούς χάρτες και κβαντικές χρονοκάψουλες που μετατοπίζουν τις γραμμικές ποιότητες αιτίας και αποτελέσματος, εξετάζοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ χρονοτοπίων και ηχοτοπίων.

18:00-18:45 Tabita Rezaire: «Lubricate Coil Engine – Αποαποικιακή ικεσία»
Το Lubricate Coil Engine (Λίπανση πηνίου μηχανής) είναι μια ικεσία για την εποχή μας, να ανακτήσουμε την ικανότητά μας να συνδεθούμε. Ενώ η αιωνιότητα επαναλαμβάνεται και το άγχος τρεμοπαίζει, εμείς εξακολουθούμε να βαδίζουμε στο κενό. Πώς συνδεόμαστε; Πώς αισθανόμαστε γι’ αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά που αισθανόμαστε; Αυτή η λιτανεία για σύνδεση οραματίζεται την αναβίωση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών για τη συμπλήρωση της ιντερνετικής μας δίαιτας. Μονάδες νερού, ήχων και ονείρων ανακτώνται ως διεπαφές ενάντια στην κατασκευασμένη αμνησία. Η Rezaire αποκαλύπτει τους κυβερνοχώρους όπου εναρμονίζονται οι οργανικοί, τεχνολογικοί και πνευματικοί κόσμοι και διερωτάται πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βιολογικά ή εσωτερικά συστήματα για να τροφοδοτήσουμε την τεχνολογική διαδικασία πληροφορίας, βιωσιμότητας και διακυβέρνησης. Ξεπερνώντας τις διχοτομήσεις οργανισμού/πνεύματος/μηχανής, το Lubricate Coil Engine χαιρετίζει πνευματικά κανάλια ως δίκτυα επικοινωνιών και φαντάζεται τις δυνατότητες των αποαποικιακών τεχνολογιών.

19:00-19:45 Nkisi: «Εξορκισμός της γλώσσας της κυριαρχίας»

20:00-21:00 Abdul Qadim Haqq: Σε μια συζήτηση με τους Voltnoi & Quetempo
O Abdul Qadim Haqq, γνωστός και ως «ο Αρχαίος», είναι εικαστικός καλλιτέχνης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ. Έχει σχεδιάσει αρκετά από τα εξώφυλλα των δίσκων της Detroit techno σκηνής και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Juan Atkins, ο Derrick May, ο Kevin Saunderson και ο Carl Craig, αλλά και με δισκογραφικές εταιρείες όπως η Metroplex, η Transmat και η Underground Resistance. Ποια είναι τα κεντρικά θέματα που εξερευνά η τέχνη του; Τι τον ενέπνευσε; Ποια ήταν η δημιουργική διαδικασία που ακολούθησε ο Haqq με τους μουσικούς θρύλους της Detroit techno σκηνής; Πώς είναι να ζεις και να εργάζεσαι στο Ντιτρόιτ;

συντελεστές

Επιμέλεια: Voltnoi & Quetempo


Οργάνωση: Πάσκουα Βοργιά, Χαρά Μουρλά

διαβάστε περισσότερα

Ο Voltnoi Brege είναι multimedia καλλιτέχνης, ιδρυτικό μέλος των οπτικοακουστικών ομάδων drog_A_tek και The Erasers, του πολιτιστικού κέντρου BIOS και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας DETACH. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ανεξάρτητος επιμελητής. drogatek.com

Ο Μάκης Κεντεποζίδης, γνωστός ως Quetempo, είναι μέλος των ομάδων drog_Α_tek και DETACH. Δουλεύει πάνω στην κριτική της καθημερινής ζωής μέσα από ήχους/κείμενα/επιθυμίες. drogatek.com

Οι Black Quantum Futurism (ή, αλλιώς, BQF) είναι μια νέα προσέγγιση στη βίωση της πραγματικότητας μέσω της χειραγώγησης του χωροχρόνου προκειμένου να δούμε πιθανά μέλλοντα. Αυτό το όραμα –και η πρακτική του– αντλεί τις όψεις, τις δοξασίες και τις ποιότητές του από την κβαντική φυσική, τις φουτουριστικές παραδόσεις και τις πολιτιστικές παραδόσεις των Μαύρων/Αφρικανών πάνω στη συνείδηση, τον χρόνο και τον χώρο. Στον χώρο όπου τέμνονται αυτές οι τρεις παραδόσεις υπάρχει ένα δημιουργικό επίπεδο που παρέχει στους ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής την ικανότητα να δουν «μέσα», να επιλέξουν ή να δημιουργήσουν το επικείμενο μέλλον. Περιλαμβάνει τα οράματα των Rasheedah Phillips, Moor Mother Goddess, Warren C. Longmire, Almah Lavon, Joy Kmt, Thomas Stanley και Nikitah Okembe-RA Imani.

Ο Louis Chude-Sokei είναι συγγραφέας και ακαδημαϊκός, το έργο του οποίου περιστρέφεται γύρω από ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών, πολιτικών και πολιτιστικών φαινομένων της αφρικανικής διασποράς. Στα ακαδημαϊκά του έργα περιλαμβάνονται το βραβευμένο The Last Darky: Bert Williams, Black on Black Minstrelsy and the African Diaspora (Duke University Press, 2006), το The Sound of Culture: Diaspora and Black Technopoetics (Wesleyan University Press, 2016) και το υπό έκδοση Dr. Satan’s Echo Chamber and Other Essays (Wesleyan University Press). Αναμένεται επίσης η έκδοση από τον οίκο Houghton Mifflin Harcourt των απομνημονευμάτων του, όπου καταγράφει την πνευματική του εξέλιξη σε διάφορα έθνη και διακριτές Μαύρες κουλτούρες. Είναι αρχισυντάκτης του The Black Scholar, ενός από τα παλαιότερα περιοδικά Μαύρων Σπουδών, το οποίο αυτή τη χρονιά αξιολογήθηκε ως Νο 1 περιοδικό Μαύρων Σπουδών στις ΗΠΑ βάσει των κριτικών του Princeton Journal. bu.edu/afam/faculty/louis-chude-sokei

Ο Δρ Reynaldo Anderson είναι αυτή την εποχή Αναπληρωτής Καθηγητής Επικοινωνίας και Πρόεδρος του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Harris-Stowe State University στο Σαιντ Λούις του Μισούρι (ΗΠΑ). Κάνει εκτενείς δημοσιεύσεις στα πεδία του αφροφουτουρισμού, των σπουδών επικοινωνίας και της εμπειρίας της αφρικανικής διασποράς. Είναι εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής του Black Speculative Arts Movement (BSAM), ενός δικτύου καλλιτεχνών, επιμελητών τέχνης, διανοουμένων και ακτιβιστών. Τέλος, είναι συνεπιμελητής του συλλογικού τόμου Afrofuturism 2.0: The Rise of Astro-Blackness (εκδόσεις Lexington), συνεπιμελητής του υπό έκδοση τόμου The Black Speculative Art Movement: Black Futurity, Art+Design, καθώς και συνεπιμελητής του “Black Lives, Black Politics, Black Futures”, ενός επερχόμενου ειδικού τεύχους του TOPIA: Canadian Journal of Cultural Studies. twitter.com/Hardcore888

Ο A Guy Called Gerald είναι Βρετανός dj, παραγωγός και μουσικός από το Μάντσεστερ, ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη δημιουργία της αγγλικής χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής όπως την ξέρουμε. Ήταν μέλος στην αρχική σύνθεση των 808 State και το 1988 έγραψε το εμβληματικό acid house κομμάτι “Voodoo Ray”. Τη δεκαετία του 1990 συνέχισε το φουτουριστικό μουσικό του έργο, κυκλοφορώντας τον –κατά πολλούς– καλύτερο jungle δίσκο όλων των εποχών, Black SecretTechnologies, ανοίγοντας το δρόμο στον ήχο του drum ’n’ bass. Στο σετ του, ένα live session με ψηφιακά και αναλογικά μηχανήματα, συνεχίζει να εξερευνά τα όρια της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής. guycalledgerald.com

Πίσω από το όνομα Black Athena βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Νικηφοράκης, ο οποίος μαζί με την Jo κάνει τη συμπαραγωγή και τη συμπαρουσίαση μιας εβδομαδιαίας μουσικής εκπομπής στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Στα χρόνια που εκπέμπει, έχει παρουσιάσει υλικό, συνεντεύξεις και αποκλειστικότητες από καλλιτέχνες όπως οι Jeru The Damaja, Mark Pritchard, Daedelus, Gaslamp Killer, Addison Groove, Floating Points, AUX88, FaltyDL, Krystal Klear και πολλοί άλλοι. Επίσης, ο ίδιος κάνει την παραγωγή και την παρουσίαση μιας θεματικής εκπομπής με τίτλο 2nd Generation, που εστιάζει στη νεανική κουλτούρα των δεύτερης γενιάς μεταναστών στην Αθήνα. soundcloud.com/blackathena

Οι Otolith Group σχηματίστηκαν το 2002 από την Anjalika Sagar και τον Kodwo Eshun, που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο. Αντλούν τις ιδέες τους από ένα μεγάλο φάσμα πηγών και υλικών. Χρησιμοποιούν βίντεο, αρχεία και ηχητικά πεδία συμμετέχοντας σε εκθέσεις και παρουσιάσεις. Εξερευνούν μέσα από το φιλμικό δοκίμιο καταστάσεις, συμβάντα και ιστορίες. otolithgroup.org

Η Tabita Rezaire είναι μια διαδικτυακή μαχήτρια. Η Γαλλίδα –με καταγωγή από τη Γουιάνα και τη Δανία– βίντεο καλλιτέχνις, επαγγελματίας των υγειο-τεχνολογικο-πολιτικών και δασκάλα της Kemetic/ Kundalini γιόγκα ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ. Οι πρακτικές της ξεδιπλώνουν τις δυνατότητες της αποαποικιακής θεραπείας μέσω των πολιτικών της τεχνολογίας. Εξετάζοντας τις αρχιτεκτονικές της εξουσίας –εντός και εκτός Δικτύου–, με το έργο της θίγει την επικρατούσα μήτρα της αποικιοκρατίας και των επιπτώσεών της στην τεχνολογία, τη σεξουαλικότητα, την υγεία και την πνευματικότητα. Μέσω διεπαφών οθόνης και ενεργειακών ροών, ο ψηφιακός θεραπευτικός ακτιβισμός της προσφέρει υποκατάστατες αναγνώσεις στις κυρίαρχες αφηγήσεις αποσταθεροποιώντας τη Δυτική αυθεντία και διακηρύσσει την αποσάθρωση της καταπιεστικής παγκόσμιας οθόνης που αναπαράγει το λευκό-ρατσιστικό-πατριαρχικό-cis-ετεροφυλόφιλο-παγκοσμιοποιημένο πρότυπο. tabitarezaire.com

Η Nkisi είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας NON, που περιλαμβάνει καλλιτέχνες από την Αφρική και τη διασπορά της σε όλο τον κόσμο. H NON χρησιμοποιεί τον ήχο ως κύριο μέσο έκφρασης για να τονίσει τις ορατές και αόρατες δομές που παράγουν δυϊσμούς μέσα στην κοινωνία, οι οποίοι με τη σειρά τους γίνονται ο τρόπος κατανομής της εξουσίας. non.com.co

Ο Abdul Qadim Haqq είναι ο ιδρυτής του Third Earth Visual Arts που σχηματίστηκε το 1989 στο Ντιτρόιτ, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Για πάνω από 20 χρόνια τροφοδοτεί το οπτικό φαντασιακό της ηλεκτρονικής μουσικής κοινότητας μέσα από εξώφυλλα δίσκων, εικαστικά και visuals. Ανάμεσα στις δισκογραφικές συνεργασίες του περιλαμβάνονται ονόματα και δισκογραφικές όπως ο Derrick May και η Transmat, ο Carl Craig και η Planet E, η UR, ο Juan Atkins, ο Kevin Saunderson, ο Eddie Fowlkes, ο Rick Wade. thirdearthvisualarts.com
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

9 - 12 Νοε 2017

Εντός & εκτός Στέγης
Δείτε αναλυτικά τις τιμές εισιτηρίων ανά εκδήλωση, πιο κάτω στη σελίδα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Enter Afrofuturism | Live & DJ sets

7 - 8 Νοε 2017

Goethe-Institut, Ομήρου 14-16
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Enter Afrofuturism | Προβολές

9 Νοε 2017

20:30 Κεντρική Σκηνή
Κανονικό: 7, 10, 12, 18, 25 €    
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 8, 10, 14, 20 €  
Παρέα 10+ άτομα: 7, 9, 13, 18 €   
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ

Sun Ra Arkestra Afrofuturism

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη