Επανάσταση με ρομποτική, τεχνολογία και ίσες ευκαιρίες / ΣΤΕΓΗ
menu

Επανάσταση με ρομποτική, τεχνολογία και ίσες ευκαιρίες

Ένα εργαστήριο για κορίτσια

11-12 NOE 2017
11:00-14:00
 
Για κορίτσια 8-12 ετών
Η ρομποτική έχει πλέον εκατοντάδες εφαρμογές στη ζωή μας και είναι μία από τις πιο συναρπαστικές επιστήμες της εποχής μας. Μπορείς άραγε να κάνεις το δικό σου ρομπότ να ζωγραφίσει ή να καταφέρει να βγει από έναν λαβύρινθο; Όλα είναι ζήτημα δημιουργικότητας και γνώσεων, γι’ αυτό έλα να μάθεις και να διασκεδάσεις.
Κόστος συμμετοχής: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)
Τα ποσοστά των γυναικών που ακολουθούν σπουδές και επαγγέλματα σχετικά με τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία (STEM) είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και υπολογίζεται πως στον συγκεκριμένο χώρο θα υπάρχουν 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ μέχρι το 2025. Γιατί να μην επωφελούνται και τα κορίτσια;

Ας τους δείξουμε πόσο δημιουργικός είναι ο κλάδος, παρουσιάζοντας εφαρμογές της ρομποτικής στο design, την τέχνη και την εκπαίδευση, σε αυτό το διήμερο εργαστήριο. Την πρώτη ημέρα θα κάνουμε μια εισαγωγή στη ρομποτική και τον προγραμματισμό, με παρουσίαση βίντεο και πραγματικών ρομπότ, θα συζητήσουμε και θα δούμε πειράματα και δοκιμές με ρομπότ. Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστεί ένα θεματικό σενάριο-έκπληξη με δραματοποιημένο τρόπο, το οποίο θα πρέπει να δουλευτεί στη συνέχεια από τις ομάδες των κοριτσιών. Αυτό θα είναι το δικό τους πρότζεκτ, που θα παρουσιάσουν στο κοινό στο τέλος του εργαστηρίου!

συντελεστές

Αντώνης Κάνουρας: Μηχανικός Ρομποτικής - Ιδρυτής Robotixlab

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Κορίτσια 8-12 ετών

Ημερομηνίες:
Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ώρες: 11:00-14:00
 
Κόστος συμμετοχής: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη