Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία / ΣΤΕΓΗ
menu

Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία

Ένα εργαστήριο τοιχογραφίας για παιδιά με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη

NOE-ΔΕΚ 2017
11:00-14:00
 
Για Παιδιά 8-12 ετών
Εσύ και η νέα σου παρέα στη Στέγη θα δημιουργήσετε τη δική σας τοιχογραφία αντλώντας έμπνευση από τις περιπέτειες του Οδυσσέα! Αρχικά θα ζωγραφίσετε σε χαρτί και έπειτα όλοι μαζί με την καθοδήγηση του ζωγράφου Στέλιου Φαϊτάκη θα μεταφέρετε τα προσχέδιά σας σε μεγάλη κλίμακα για να ντύσετε με το έργο σας... έναν τοίχο που θα αφηγείται στο εξής τη δική σας ιστορία!
Κόστος συμμετοχής: 54 € (και για τις 6 συναντήσεις)
Aπό τον Ντιέγκο Ριμπέρα έως τον σύγχρονό μας Μπάνκσι, οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες για τις πόλεις, τους ανθρώπους τους και τις εκάστοτε εποχές. Με έργα που σχεδιάζονται απευθείας στους τοίχους ή σε καμβά και χαρτί που έπειτα επικολλάται στις επιφάνειες των τοίχων (mural), οι καλλιτέχνες διηγούνται ιστορίες και εκφράζουν συναισθήματα. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς!

Θα αντλήσουμε έμπνευση από «Τα ταξίδια του Οδυσσέα», τις περιπέτειες δηλαδή του πολυμήχανου Οδυσσέα και των συντρόφων του, τα τέρατα, τα εμπόδια, τις θυσίες και τις χαρές που έζησε παρέα μαζί τους! Εσύ δεν έχεις παρά να φανταστείς τις δικές σου εικόνες για αυτό το ταξίδι, να αφουγκραστείς τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι περιπέτειές του και να ζωγραφίσεις όλα αυτά σε χαρτί. Μετά, θα πάρουμε αυτά τα προσχέδιά και θα μάθουμε πώς να τα «μεγεθύνουμε», πώς δηλαδή από μια μικρή κλίμακα μπορούμε να φτιάξουμε ένα τελικό έργο σε μεγάλη κλίμακα, κατανοώντας βασικές αρχές της ζωγραφικής. Κυρίως, όμως, θα έχουμε φτιάξει όλοι μαζί μια κοινή τοιχογραφία για τις περιπέτειες του Οδυσσέα! Κουλ;

συντελεστές

Στέλιος Φαϊτάκης: ζωγράφος
Μάκης Στάης: εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 8-12 ετών

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 4, 18, 25 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου & τα Σάββατα 2, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες: 11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής: 54 € (και για τις 6 συναντήσεις)

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη