Εργαστήριο για την ανθρώπινη φωνή με την Donatienne Michel-Dansac / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο για την ανθρώπινη φωνή με την Donatienne Michel-Dansac

Γιώργος Απέργης


22 ΝΟΕ 2017
11:00-13:00
 
Για μουσικούς και όποιους άλλους ενδιαφέρονται για τη θεματική του εργαστηρίου
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία.
Πώς προέρχεται το τραγούδι από την ομιλία και πώς η ομιλία μπορεί να δώσει μουσική; Πώς μπορούν οι παρτιτούρες να μας βοηθήσουν να τις ανακαλύψουμε; Πώς θα μπορούσαν οι γλώσσες να μας οδηγήσουν να τραγουδήσουμε; Ένα δίωρο εργαστήριο από τον Μοντεβέρντι μέχρι σήμερα.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Η Ντονατιέν Μισέλ-Ντανσάκ έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική παίζοντας βιολί και πιάνο και σε ηλικία 7 ετών γράφτηκε στη σχολή της Όπερας της Ναντ. Στα 19 της έγινε δεκτή στο CNSMD του Παρισιού.

Σε ηλικία 21 ετών ερμήνευσε το Laborintus II του Luciano Berio, με το Ensemble Intercontemporain, σε μουσική διεύθυνση του Pierre Boulez. Αυτή η κομβική συνάντηση αφύπνισε το πάθος της για το σύγχρονο ρεπερτόριο, μολονότι συνέχισε πάντα να ερμηνεύει και να ηχογραφεί κλασικά και μπαρόκ έργα. Το 1992 γνώρισε τον Γιώργο Απέργη, για τη δημιουργία του Sextuor. Έκτοτε, έχει ερμηνεύσει το μεγαλύτερο μέρος της φωνητικής μουσικής του συνθέτη. Επίσης, έχει ερμηνεύσει το Le Marteau sans Maître του Πιερ Μπουλέζ, σε διεύθυνση του François-Xavier Roth, για τα 90ά γενέθλια του συνθέτη. Ανάμεσα στο εκλεκτικό της ρεπερτόριο περιλαμβάνοντα τα έργα: Knoxville (Samuel Barber), 4 chants pour franchir le seuil, Licône paradoxale (Gérard Grisey), Schöpfung (Joseph Haydn), Pelleas et Melisande (Claude Debussy), Pygmalion (Jean-Philippe Rameau), Tamerlano, Messiah (George Frideric Handel), Folksongs (Luciano Berio), An index of Metals (Fausto Romitelli). Το έντονο ενδιαφέρον της για τη σύγχρονη τέχνη την έφερε σε επαφή με πολλούς εικαστικούς καλλιτέχνες, με τους οποίους συνεργάστηκε σε μουσικές φόρμες, ταινίες ή αναγνώσεις που συνδέονταν με το έργο τους, καθώς και σε περφόρμανς ή συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν σε μουσεία. Έχει επίσης παρουσία στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι μέλος του συμβουλίου της Villa Medici, όπου στεγάζεται η Γαλλική Ακαδημία της Ρώμης. Τον επόμενο χρόνο θα ερμηνεύσει στο Μόναχο (Orchester Bayerishe Rundfuk), στην Κολονία (Gurzenisch Orchester, F.-X. Roth / U. Chin, Le silence des sirènes), στο Βερολίνο (ένα νέο έργο της Rebecca Saunders), στο Μιλάνο και στο Παρίσι.

Οι κριτικοί, διεθνώς, έχουν εξυμνήσει τις ερμηνείες στη μεγάλη δισκογραφία της. Διδάσκει στο Διεθνές Μουσικό Ινστιτούτο του Ντάρμσταντ (IMD), παραδίδει ομιλίες στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια και έχει τιμηθεί ως Ιππότης Τεχνών και Γραμμάτων, ενώ το 2016 της απονεμήθηκε το βραβείο συνολικής προσφοράς στην τέχνη (Grand Prix in Honorem) από τη Γαλλική Ακαδημία Charles Cros.

Το εργαστήριο αποτελεί παράλληλη δράση της μουσικής συναυλίας του Γιώργου Απέργη Tourbillons

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία:
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Ώρες:
11:00-13:00

Απευθύνεται σε:
Μουσικούς και όποιους άλλους ενδιαφέρονται για τη θεματική του εργαστηρίου

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη