Εργαστήριο κίνησης για άτομα με και χωρίς νοητική υστέρηση / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο κίνησης για άτομα με και χωρίς νοητική υστέρηση

iDance: Χορός χωρίς διακρίσεις

iDance


ΝΟΕ 2017 – ΦΕΒ 2018
18:00-20:00
 
Για άτομα με και χωρίς νοητική υστέρηση
Έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει στ' αλήθεια «χορογραφία»; Είναι άραγε οι τέλειες πιρουέτες, τα εντυπωσιακά άλματα και οι γεμάτες θεατρικότητα κινήσεις; Όχι, εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό. Αν κι εσύ νομίζεις ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, όπως και η κίνησή του, έλα στην ομάδα μας να ανακαλύψουμε μαζί τι σημαίνει σύγχρονη χορογραφία!
Κόστος συμμετοχής: 63 € (και για τις δέκα συναντήσεις του κύκλου)
Σου έχει τύχει να παρατηρήσεις τον κόσμο στον δρόμο; Το πώς κάποιες φορές τα παιδιά μοιάζουν σαν να χορεύουν στις παιδικές χαρές; Ή τον τρόπο που οι άνθρωποι σπρώχνουν τα καροτσάκια στο σούπερ μάρκετ και τεντώνονται για να πιάσουν το γάλα; Τους θεατές που μπαίνουν και βγαίνουν από τις περιστρεφόμενες πόρτες της Στέγης; Ή τα συντονισμένα βήματα των ταξιθετών που οδηγούν τους θεατές στις θέσεις τους; Όλα αυτά για εμάς είναι κίνηση, είναι χορός, είναι ζωή!

Έτσι, φέτος σκεφτήκαμε να θέσουμε στο εργαστήριό μας το ερώτημα «τι σημαίνει άραγε χορογραφία το 2017;». Θα προσφέρουμε λοιπόν εργαλεία, αφορμές και χρόνο για να γίνουν όλοι οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου… χορογράφοι και να αναπτύξουν τις δικές τους χορογραφικές ιδέες! Θα εστιάσουμε στα θέματα που απασχολούν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μελών της ομάδας μας και εμείς απλώς θα τους βοηθήσουμε να ανακαλύψουν χορογραφικές φόρμες, μέσω των οποίων θα μπορέσουν να τα εκφράσουν. Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του χορού και διαφορετικές χορογραφικές μεθόδους του 20ού και του 21ου αιώνα, η φετινή εμπειρία θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό εργαστήριο κίνησης και ιδεών. Φυσικά, ένα τέτοιο εργαστήριο δεν θα μπορούσε να παραμείνει κλειστό, οπότε προς το τέλος θα ανοίξουν οι πόρτες του, ώστε να μοιραστούμε με την οικογένεια και τους φίλους μας τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

συντελεστές

Μέντη Μέγα: χορογράφος
Ειρήνη Κουρούβανη: χορεύτρια

διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δικτύου iDance, που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Απευθύνεται σε:
Άτομα με και χωρίς νοητική υστέρηση

Ημερομηνίες:
Τις Πέμπτες 30 Νοεμβρίου, 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου 2017, 11, 18 και 25 Ιανουαρίου, 1, 8 και 15 Φεβρουαρίου 2018

Ώρες:
18:00-20:00

Κόστος συμμετοχής:
63 € (και για τις δέκα συναντήσεις του κύκλου)
Η πρώτη συνάντηση είναι δοκιμαστική και δωρεάν.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Στο πλαίσιο του

Συγχρηματοδοτημένο από

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη