Εργαστήριο κίνησης για βλέποντες και μη βλέποντες / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο κίνησης για βλέποντες και μη βλέποντες

iDance: Χορός χωρίς διακρίσεις

iDance


ΙΑΝ 2018 – ΜΑΡ 2018
18:00-20:00

 
Για βλέποντες και μη βλέποντες
Εξερευνώντας με πρωτότυπο τρόπο τον χώρο και τις δυνατότητες του σώματος, άνθρωποι με ή χωρίς προβλήματα όρασης θα δημιουργήσουμε, ως ομάδα, μικρές χορογραφίες, βασιζόμενοι σε τεχνικές σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού, για να συνθέσουμε την κοινή μας αφήγηση.
Κόστος συμμετοχής: 63 € (και για τις δέκα συναντήσεις του κύκλου)
Σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και, κυρίως, χαράς, θα μελετήσουμε παρέα τεχνικές σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφικής σύνθεσης. Στόχος μας είναι να φτιάχνουμε σε κάθε συνάντηση τον δικό μας «παιχνιδότοπο», έναν τόπο όπου θα μπορούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου τα όρια του σώματός μας και του χώρου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα εργαστούμε ατομικά και ομαδικά, θα δουλέψουμε σε ζευγάρια χρησιμοποιώντας και τη μέθοδο της σωματικής επαφής (contact), ενώ θα φορέσουμε ακόμα και… μάσκες ύπνου, προκειμένου να αποκτήσουμε νέα αντίληψη του χώρου και του σώματος. Θα μελετήσουμε διαφορετικές ποιότητες της κίνησης, αλλά και τις πολλαπλές χρήσεις του χώρου, και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια ομάδα που μοιράζεται και αλληλεπιδρά. Κι ενώ αρχικά θα ξεκινήσουμε από μικρές χορογραφημένες φράσεις, στη συνέχεια θα τις παραλλάξουμε με τους αυτοσχεδιασμούς, για να συνθέσουμε στο τέλος τις επιμέρους micro-χορογραφίες σε μια ενιαία αφήγηση.

συντελεστές

Ίρις Καραγιάν: χορογράφος
Σμαράγδα Βάγια: χορεύτρια

διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δικτύου iDance, που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Απευθύνεται σε:
Bλέποντες και μη βλέποντες

Ημερομηνίες:
Τις Παρασκευές 19 και 26 Ιανουαρίου, 2, 9 και 23 Φεβρουαρίου, 2, 9, 16, 23 και 30 Μαρτίου 2018

Ώρες:
18:00-20:00

Κόστος συμμετοχής:
63 € (και για τις δέκα συναντήσεις του κύκλου)

Η πρώτη συνάντηση είναι δοκιμαστική και δωρεάν.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Στο πλαίσιο του

Συγχρηματοδοτημένο από

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη