Εργαστήριο με τον Michel van der Aa / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο με τον Michel van der Aa

Michel van der Aa / Ergon Ensemble


16 ΔΕΚ 2017
11:00-14:00

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.
Για μουσικούς και συνθέτες
Ο πρωτοπόρος συνθέτης και σκηνοθέτης από την Ολλανδία Michel van der Aa, αναπτύσσει τη μέθοδό του και τη σχέση της με την τεχνολογία παρουσιάζοντας παραδείγματα από το έργο του πάνω στο μουσικό θέατρο.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Ο Μίσελ φαν ντερ Άα, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους συνθέτες και θεατρικούς σκηνοθέτες της εποχής μας. Πρωτοπόρος στα πεδία της νέας μουσικής και της τεχνολογίας, δημιουργεί σκηνικά έργα –τα οποία ενσωματώνουν κινηματογραφικές εικόνες και μουσική επένδυση από samples– που αποτελούν ένα αδιάλειπτο υβρίδιο μουσικού θεάτρου και πολυμέσων.

Είναι κάτοχος των βραβείων Johannes Vermeer (2015) και Grawemeyer (2013).

Τα ευφάνταστα έργα μουσικού θεάτρου του Φαν ντερ Άα, Sunken Garden (2011-12), The Book of Disquiet (2008), After Life (2005-6) και One (2002), έχουν γνωρίσει τη διεθνή αναγνώριση κοινού και κριτικών. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει επίσης έργα κοντσέρτου και μουσική δωματίου για μικρά σύνολα, σολίστες, καθώς και μουσικές επενδύσεις. Η 3D κινηματογραφική του όπερα, Sunken Garden (2013), μια «φιλμική όπερα αποκρυφισμού και μυστηρίου», δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Άγγλο μυθιστοριογράφο David Mitchell, συγγραφέα του Cloud Atlas.

Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε πολλά κορυφαία διεθνή φεστιβάλ και ερμηνεύεται τακτικά από ορχήστρες και μουσικά σύνολα ανά τον κόσμο. Κεντρική θέση στη δουλειά του έχουν η συνεργασία και η διεπιστημονική προσέγγιση. Έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του κλασικού ρεπερτορίου, όπως την τσελίστα Sol Gabetta, στο πολυμεσικό κοντσέρτο για τσέλο Up-close (2010), το οποίο έχει παρουσιαστεί σε 15 χώρες, την Barbara Hannigan, την Janine Jansen, την Christianne Stotijn και τον Roderick Williams, καθώς επίσης με την Πορτογαλίδα τραγουδίστρια των φάντο Ana Moura, με ποπ καλλιτέχνες, όπως η Kate Miller-Heidke και οι These New Puritans, αλλά και με γνωστούς Ευρωπαίους ηθοποιούς, όπως ο Klaus Maria Brandauer, ο Samuel West και ο João Reis.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, ο Φαν ντερ Άα είναι «εσωτερικός συνθέτης» της Βασιλικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ολλανδίας (Royal Concertgebouw Orchestra). Από τη θέση αυτή, δημιούργησε αρκετά σημαντικά έργα, ανάμεσά τους και ένα νέο κοντσέρτο για βιολί, γραμμένο για τη Janine Jansen. Το 2017 ήταν προσκεκλημένος συνθέτης του Θερινού Φεστιβάλ της Λουκέρνης (Ελβετία) και του φεστιβάλ Musica nova στο Ελσίνκι (Φινλανδία).

Τις εκδόσεις της μουσικής του Μίσελ φαν ντερ Άα πραγματοποιεί ο οίκος Boosey & Hawkes.

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία:
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Ώρες:
11:00-14:00

Απευθύνεται σε:
Μουσικούς και συνθέτες

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15 - 16 Δεκ 2017

20:30 Κεντρική Σκηνή
Κανονικό: 7, 15 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα:  12 €
Παρέα 10+ άτομα: 11 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ

Michel van der Aa / Ergon Ensemble Το Βιβλίο της Ανησυχίας

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη