Νέοι Εικαστικοί 65+ / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι Εικαστικοί 65+

Το ταξίδι μιας γραμμής από χρώμα, νάυλον, σύρμα ή βαμβάκι

ΙΑΝ-ΜΑΡ 2018
11:00-14:00
Άτομα άνω των 65 ετών
Σε αυτό το εργαστήριο εικαστικών, θα ακολουθήσουμε τον μίτο μιας... γραμμής. Θα μάθουμε τους μετασχηματισμούς της, θα ακολουθήσουμε τις αφηγήσεις της, θα σχεδιάσουμε γραμμές και θα φτιάξουμε μικρογλυπτά, ενώ θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά Έλληνες εικαστικούς!
Κόστος συμμετοχής:
96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις)
Πότε την σχεδιάζουμε με μολύβι και πότε με χρώμα. Άλλοτε αποτυπώνει το περίγραμμα του χεριού μας και άλλοτε απεικονίζει το σχήμα του απέναντι κτιρίου. Η γραμμή αφηγείται πάντα τις δικές της ιστορίες, ενώ μπορεί να μεταμορφωθεί σε σχήματα και επιφάνειες – μπορεί ακόμα να αποκτήσει και υφές. Γραμμή δεν είναι μόνο ό,τι σχεδιάζουμε στο χαρτί, είναι και η κλωστή της ύφανσης, το σύρμα που τυλίγεται ή η πετονιά που τεντώνεται.
Στο εργαστήριό μας, λοιπόν, θα ακολουθήσουμε μαζί το ταξίδι της. Και ναι, θα σχεδιάσουμε με κάρβουνο, μελάνι και υδατοχρώματα ελεύθερες γραμμές, γεωμετρικά και γραφικά μοτίβα· θα φτιάξουμε μικρά γλυπτά και συνθέσεις, παίρνοντας ως αφορμή τις διαδρομές της γραμμής. Και θα έχουμε πολλές εκπλήξεις, καθώς θα γνωρίσουμε και από κοντά τους «μάγους» της, τους Έλληνες εικαστικούς που θα μας επισκεφθούν για να μας παρουσιάσουν τη δική τους προσέγγιση και το δικό τους έργο όση ώρα θα δουλεύουν μαζί μας!

συντελεστές

Αναστασία Δούκα: εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Άτομα άνω των 65 ετών

Ημερομηνίες:
Τις Τετάρτες 10, 17, 24 & 31 Ιανουαρίου, 7, 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου και 7, 14, 21 & 28 Μαρτίου 2018

Ώρες:
11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής:
96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις)

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη