Εργαστήριο ρομποτικής για άτομα 65+ / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο ρομποτικής για άτομα 65+

20-21 ΙΑΝ 2018
11:00-14:00
Για άτομα άνω των 65 ετών
Αν οι φίλοι σας, σας ζητάνε βοήθεια για τα smartphones και τα ipads τους, αν σας λένε άγνωστες λέξεις κοιτάζοντάς σας απελπισμένα στα μάτια, ήρθε η ώρα να απαντήσετε! Μετά το εργαστήριο ρομποτικής θα συμμετέχετε και εσείς ενεργά στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας.
Κόστος συμμετοχής:
20 € (και για τις δύο συναντήσεις)
Μη νιώθετε μόνοι. Όλοι οι ενήλικες κοιτάμε τα παιδιά με απορία, όταν χρησιμοποιούν τεχνολογικούς όρους που δεν ξέρουμε.

Μία λέξη μόνο: αντεπίθεση! Εξάλλου, ο κόσμος της τεχνολογίας είναι μαγικός και είναι εδώ για να τον απολαμβάνουμε όλοι και να επωφελούμαστε απ’ ό,τι έχει να μας προσφέρει.

Κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να επιβιβαστούν στο τρένο της τεχνολογικής ανάπτυξης από την αφετηρία του, κάποιοι όχι. Μην ξεχνάτε πως, ακόμη και όσοι είναι 40 ετών σήμερα, μεγάλωσαν χωρίς Ίντερνετ και υπολογιστές! Ζούμε πλέον στην εποχή της κινητής τηλεφωνίας, του Ίντερνετ, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής – και θα την ζήσουμε μαζί!

Σας προσκαλούμε λοιπόν να κάνετε μαζί μας μια στάση και να γίνουμε μαζί μια ομάδα εφευρετών, που θα μάθουμε περισσότερα για τα ρομπότ! Θα τα κατασκευάσουμε μαζί, θα τα προγραμματίσουμε και θα κάνουμε πειράματα, προκειμένου να κατανοήσουμε βιωματικά τις εφαρμογές τους: από ρομπότ που χορεύουν και ζωγραφίζουν μέχρι ρομπότ-σκούπες και ρομπότ-ξυπνητήρια, φτιαγμένα από τουβλάκια Lego, αλλά και εξαρτήματα ρομποτικής, όπως κινητήρες και αισθητήρες, το μόνο που χρειάζεται είναι η φαντασία και ο ενθουσιασμός σας. Και ύστερα, δεν πρόκειται να ξανανιώσετε δέος σε όποια τεχνολογική ερώτηση σας κάνουν.

συντελεστές

Αντώνης Κάνουρας: Μηχανικός Ρομποτικής - Ιδρυτής Robotixlab

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Άτομα άνω των 65 ετών

Ημερομηνίες:
Το Σάββατο 20 & την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ώρες:
11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής:
20 € (και για τις δύο συναντήσεις)

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη