Εργαστήριο με τον David Desrimais: Αρχειοθετώντας με στυλ, Μέρος 1ο / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο με τον David Desrimais: Αρχειοθετώντας με στυλ, Μέρος 1ο

Shadow Libraries: Tο UbuWeb στην Αθήνα


16 MAΡ 2018
15:00-18:00

Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα)

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.
 
Εκτός Στέγης
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για όλους
Ένα εργαστήριο-ταξίδι από τις ψηφιακές στις αναλογικές αισθήσεις με οδηγό την τεχνογνωσία του Νταβίντ Ντεριμέ.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Το εργαστήριο αποσκοπεί στην επέκταση των πιο αυθεντικών ποιοτήτων του Ίντερνετ, όπως το αγαπάμε, σε κάποια φυσική ενσάρκωση. Αν πρέπει να επικαλεστώ αυτή την online αίσθηση και δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, τι μπορώ να κάνω; Ποιες είναι οι υφές, οι οσμές, το βάρος που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στις ψηφιακές αισθήσεις; Εδώ, η αίσθηση λειτουργεί ως ένα στοιχείο διαφύλαξης και η φυσική υπόσταση των πραγμάτων ως ένας τρόπος να σκεφτούμε στο διηνεκές ψηφιακά.

Βασισμένο στην ψηφιακή πρακτική και γνώση του κάθε συμμετέχοντος, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του Νταβίντ Ντεριμέ (Jean Boîte Éditions), το εργαστήριο αυτό είναι ένα ταξίδι από τις ψηφιακές στις αναλογικές αισθήσεις, και τούμπαλιν.

Ο Νταβίντ Ντεριμέ είναι εκδότης, εγκατεστημένος στο Παρίσι. Ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου Jean Boîte Éditions (μαζί με τον Mathieu Cénac, από το 2011), εκδίδει βιβλία στην ψηφιακή εποχή, στους τομείς των τεχνών, των ανθρωπιστικών επιστημών και της ποιητικής. Όλα τα βιβλία, που αποτελούν προϊόν από κοινού σύλληψης με καλλιτέχνες και συγγραφείς από όλο τον κόσμο, σχεδιάζονται για διεθνή διανομή (πλέον σε 15 χώρες). Στο ακαδημαϊκό πεδίο, ο Ντεριμέ εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής (μερικής απασχόλησης) και συνδιευθυντής του μεταπτυχιακού τμήματος Δημιουργικών Εκδόσεων στο πανεπιστήμιο του Κλερμόν-Φεράν (Γαλλία), όπου διατηρεί επίσης θέση αναπληρωτή ερευνητή στο εργαστήριο CELIS (Centre d’étude de la littérature et de la sociopoétique / Κέντρο σπουδών λογοτεχνίας και κοινωνιοποιητικής). Πρώην επικεφαλής Ψηφιακών Πρότζεκτ για το Fondation Cartier pour l’art contemporain (Ίδρυμα Καρτιέ για τη σύγχρονη τέχνη, 2007-17), ο Ντεριμέ εργάζεται τακτικά ως ειδικός και υπεύθυνος ψηφιακών πρότζεκτ για πολιτιστικά και επιστημονικά ιδρύματα, αλλά και για ιδιώτες (Mobilier national, IDDRI-Sciences Po, Mairie de Paris, Google Arts & Culture κ.ά.).

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία:
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ώρα:
15:00-18:00

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Προϋποθέσεις:
Ανοιχτό για όλους
 
­ Διαδικασία επιλογής: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν δήλωση ενδιαφέροντος, όπου θα περιγράφονται τα κίνητρα συμμετοχής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ubu@sgt.gr.
 
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους έως τις 12 Μαρτίου 2018.
 

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη