Εργαστήριο: ΚΑΝΟΝΕΣ! Διασκεδάζοντας με την Dina Kelberman / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο: ΚΑΝΟΝΕΣ! Διασκεδάζοντας με την Dina Kelberman

Shadow Libraries: Tο UbuWeb στην Αθήνα


17 ΜΑΡ 2018
14:00-17:00

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.
Εκθεσιακός χώρος
Για άτομα που έχουν εξοικείωση με το Photoshop
Ένα εργαστήριο που εστιάζει στη διαίσθηση και την παρόρμηση της στιγμής με σκοπό τη δημιουργία έργων τέχνης.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Η Ντίνα Κέλμπερμαν στη δουλειά της συχνά χρησιμοποιεί διαδικαστική συσσώρευση τυχαίων ψηφιακών εικόνων και βίντεο, για τη δημιουργία έργων τέχνης που είναι κάτι περισσότερο από ένα άθροισμα των μερών τους. Τέτοια πρότζεκτ είναι το I’m Google, ένα εν εξελίξει έργο στο Tumblr, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις διεθνώς, αλλά και στο πολιτιστικό ένθετο των New York Times, καθώς και το διαδικτυακό Smoke & Fire, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από ανάθεση του New Museum της Νέας Υόρκης.

Σε αυτό το εργαστήριο, η Κέλμπερμαν θα συζητήσει για την καλλιτεχνική της πρακτική, την οποία αποκαλεί σχηματικά Διαίσθηση > Κανόνες > Εκτέλεση (Intuition > Rules > Execution), και θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στη δημιουργία και την εκτέλεση των δικών τους διαδικαστικών πειραματισμών. Αυτοί οι πειραματισμοί θα προσκαλέσουν τους συμμετέχοντες να αποφύγουν την άσκοπη ή υπερβολική σκέψη, να εστιάσουν στη διαίσθηση και την παρόρμηση της στιγμής, και να δημιουργήσουν έργα μέσα σε μια δομή παιχνιδιού.

Η Ντίνα Κέλμπερμαν είναι καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ (ΗΠΑ). Έχει προσκληθεί να δημιουργήσει πρωτότυπα κομμάτια βασισμένα στο web για το New Museum (Νέα Υόρκη) και το Marina Abramovic Institute και έχει εκθέσει τη δουλειά της διεθνώς, μεταξύ άλλων στον Le Mois de la Photo (Μήνας Φωτογραφίας) στο Μόντρεαλ του Καναδά, στη Διεθνή Μπιενάλε Design του Σαιντ-Ετιέν και στο Recontres de la Photographie στη Γαλλία, καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Jimei x Arles και στην Μπιενάλε Ανεξάρτητου Animation του Shenzhen στην Κίνα. Κείμενα για το έργο της έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στο blog του Art21 και στο site του NPR, και πιο πρόσφατα στα βιβλία Known and Strange Things (Cole, 2016) και Wasting Time on the Internet (Goldsmith, 2016).

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία:
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ώρες:
14:00-17:00

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Προϋποθέσεις: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή. Χρειάζεται να έχουν εξοικείωση με το Photoshop ή αντίστοιχο πρόγραμμα και να το έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους.

­ Διαδικασία επιλογής: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν δήλωση ενδιαφέροντος, όπου θα περιγράφονται τα κίνητρα συμμετοχής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ubu@sgt.gr.
 
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους έως τις 12 Μαρτίου 2018.
 

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη