ΑΛΑΤΙ / ΣΤΕΓΗ
menu

ΑΛΑΤΙ

Έκθεση Γεωμετρίες: Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων

Γεωμετρίες


1 ΑΠΡ 2018

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Aθήνα)
ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ ►
Με μετρό: Στάση Κεραμεικός | Μπλε γραμμή (Γραμμή 3: Αγία Μαρίνα - Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο)
Με λεωφορείο: Στάση Γεωπονική Σχολή (856, A16)
Με ΙΧ: Yπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ εντός του Πανεπιστημίου (περιορισμένος αριθμός θέσεων).
Κυριακές σαν γιορτή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με αφορμή την έκθεση Γεωμετρίες. Συζητήσεις, εργαστήρια, ξεναγήσεις, «αληθινό» φαγητό με σκοπό να έρθουμε σε επαφή, να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τη γη.
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.
Σε ορισμένες δράσεις χρειάζεται να γίνει προκράτηση θέσης με αποστολή email (δείτε πιο κάτω αναλυτικά).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

12:00 | Ένα Όραμα για τη Γεωργία του Αύριο: Ένα εργαστήριο από τον Μάριο Δεσύλλα

Το εργαστήριο διερευνά πώς η βιοδυναμική ανοίγει τον δρόμο για έναν τρόπο καλλιέργειας της γης που αναγεννά τα εδάφη, φέρεται με ασυνήθιστα βαθύ σεβασμό στη φύση και το οικο-σύστημα, και παράγει, όπως σιγά-σιγά γίνεται ευρύτερα αποδεκτό, την ανώτερη δυνατή ποιότητα προϊόντων. Μοιάζει με όνειρο; Ελάτε να το διαπιστώσουμε!

Ο Μάριος Δεσύλλας του Σχολείου Εδάφους, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και εδώ και 30 χρόνια συμβάλλει ώστε να έρθει η γεωργία πιο κοντά στη φύση, εκπαιδεύοντας και συμβουλεύοντας εκείνους που η καρδιά τους χτυπά σε ανάλογο ρυθμό.

Χώρος: Πυραμίδα | Διάρκεια: 60 λεπτά


13:00 | Food is Energy: Μια ξενάγηση από τις Βαλεντίνα Κάργα και Marjetica Potrč

Ένα πυραμιδοειδές θερμοκήπιο-σκιοκήπιο, υβριδικής μορφής, μας εισάγει στην έννοια του δασόκηπου. Ο δασόκηπος είναι έννοια της περμακουλτούρας που προάγει τη συνύπαρξη και την αμοιβαία σχέση των φυτών.

Η Βαλεντίνα Κάργα είναι καλλιτέχνης που ζει στο Βερολίνο. Η δουλειά της κινείται μεταξύ εννοιολογικής τέχνης, αρχιτεκτονικής και κοινωνικά εφαρμοσμένης πράξης. H Marjetica Potrč είναι καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας που ζει ανάμεσα στη Λιουμπλιάνα και το Βερολίνο. Η δουλειά της περιλαμβάνει σχέδια, αρχιτεκτονική σκέψη και δημόσια έργα.

Χώρος: Πυραμίδα | Διάρκεια: 30 λεπτά


14:00 | Soul Food: Νηστίσιμο μεσημεριανό από τους Troō Food Liberation & ηπειρώτικo ψωμί από το Betty’s Bakery

Μοναστηριακές συνταγές με τη γεύση της πνευματικότητας των ημερών της νηστείας.

Οι Troō Food Liberation είναι μια κολεκτίβα που δραστηριοποιείται στη δημιουργία «αληθινού φαγητού». Μανιφέστο της ομάδας είναι πως η τροφή που είναι απαλλαγμένη από τεχνικές επεξεργασίες και προέρχεται από βιώσιμους τρόπους παραγωγής εξελίσσει θετικά την κοινωνικοπολιτική, οικολογική και συλλογική συνειδητότητα. Το Betty’s Bakery είναι ένα βιοπιστοποιημένο μικρό αρτοποιείο, που δουλεύει αποκλειστικά με φυσικό προζύμι και άλευρα αλεσμένα σε πετρόμυλους. Στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, σέβεται το περιβάλλον και καινοτομεί στις συνταγές και τον τρόπο δουλειάς.

Χώρος: Αμπελώνας | Δωρεάν | Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας) | Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί.


17:00 | For All Party Occasions: Discussion over Coffee and Cookies με τη Νατάσα Μπιζά

Πρόσκληση σε συζήτηση, με καφέ και μπισκότα, γύρω από τη συλλογή αντικειμένων του Σχεδίου Μάρσαλ που βρέθηκε στην αποθήκη του Γεωργικού Μουσείου. Μια περφόρμανς με 7 προσκεκλημένους ομιλητές και την καλλιτέχνη, με ελεύθερη παρακολούθηση από το κοινό της έκθεσης.

Συμμετέχοντες: Ελεάνα Γιαλούρη, Σταύρος Ζωγραφάκης, Jean Marie Hoffmann, Κατερίνα Κωνσταντίνου, Αντωνία Ματάλα, Ελένη Μπενέκη, Εσθήρ  Σολομών

Χώρος: Γεωργικό Μουσείο, 1ος όροφος | Διάρκεια: 90 λεπτά

χορηγίες / συνεργασίες

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη