ΚΗΠΟΣ / ΣΤΕΓΗ
menu

ΚΗΠΟΣ

Έκθεση Γεωμετρίες: Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων

Γεωμετρίες


22 ΑΠΡ 2018

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Aθήνα)
ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ ►
Με μετρό: Στάση Κεραμεικός | Μπλε γραμμή (Γραμμή 3: Αγία Μαρίνα - Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο)
Με λεωφορείο: Στάση Γεωπονική Σχολή (856, A16)
Με ΙΧ: Yπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ εντός του Πανεπιστημίου (περιορισμένος αριθμός θέσεων).
Κυριακές σαν γιορτή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με αφορμή την έκθεση Γεωμετρίες. Συζητήσεις, εργαστήρια, ξεναγήσεις, «αληθινό» φαγητό με σκοπό να έρθουμε σε επαφή, να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τη γη.
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.
Σε ορισμένες δράσεις χρειάζεται να γίνει προκράτηση θέσης με αποστολή email (δείτε πιο κάτω αναλυτικά).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

14:00 | Eat My Garden: Μεσημεριανό από τους Troō Food Liberation & ψωμί ολικής άλεσης από το Betty’s Bakery

Ένα ανθισμένο μενού με ό,τι μπορεί να φαγωθεί από τον κήπο μας, αντικατοπτρίζοντας τη χαρά της ζωής και τις μυρωδιές της άνοιξης!

Οι Troō Food Liberation είναι μια κολεκτίβα που δραστηριοποιείται στη δημιουργία «αληθινού φαγητού». Μανιφέστο της ομάδας είναι πως η τροφή που είναι απαλλαγμένη από τεχνικές επεξεργασίες και προέρχεται από βιώσιμους τρόπους παραγωγής εξελίσσει θετικά την κοινωνικοπολιτική, οικολογική και συλλογική συνειδητότητα. Το Betty’s Bakery είναι ένα βιοπιστοποιημένο μικρό αρτοποιείο, που δουλεύει αποκλειστικά με φυσικό προζύμι και άλευρα αλεσμένα σε πετρόμυλους. Στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, σέβεται το περιβάλλον και καινοτομεί στις συνταγές και τον τρόπο δουλειάς.

Χώρος: Αμπελώνας | Δωρεάν | Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί.


17:00 | Ο Κήπος ως Κόσμος και Μικρόκοσμος: Μια ομιλία από τη Φαίη Ζήκα

Μετά από μια σειρά περιπετειών στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο του 18ου αιώνα, ο Καντίντ του Βολταίρου τελειώνει με την προτροπή: «Πρέπει να καλλιεργήσουμε τον κήπο μας». Ενώ ο Βολταίρος χρησιμοποιεί τον κήπο ως κριτική αντιπαράθεση στα δεινά μιας παγκοσμιοποίησης, η ομιλία στοχεύει να αναδείξει πώς, μέσω της μετανάστευσης των φυτών και της καλλιέργειας, ο μικρόκοσμος του κήπου συνδέει το τοπικό με το παγκόσμιο.

Η Φαίη Ζήκα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια φιλοσοφίας και θεωρίας της τέχνης στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Χώρος: Κτίριο Διοίκησης, Αμφιθέατρο Β’ | Διάρκεια: 60 λεπτά


18:00 | Συναυλία για διάφορα αντικείμενα από τον Pierre Berthet

Ο Pierre Berthet θα αυτοσχεδιάσει με τα πιο απίθανα ηχητικά αντικείμενα και κατασκευές (σταγόνες, μπαλόνια, σωλήνες, πέτρες, ηλεκτρική σκούπα κ.ά). H περφόρμανς πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Borderline Festival 2018, το φεστιβάλ πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής που πραγματοποιείται για όγδοη χρονιά από τη Στέγη.

Παρουσιάζονται ακόμη 2 έργα του στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου: η ηχητική εγκατάσταση Η καλή θέληση του Αιόλου (Αμπελώνας, 20-22 Απριλίου) και η περφόρμανς Galileo (21 Απριλίου | Δωρεάν | Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

Χώρος: Κτίριο Διοίκησης | Διάρκεια: 60 λεπτά

χορηγίες / συνεργασίες

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη