ΑΕΡΑΣ / ΣΤΕΓΗ
menu

ΑΕΡΑΣ

Έκθεση Γεωμετρίες: Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων

Γεωμετρίες


10 ΙΟΥΝ 2018

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Aθήνα)
ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ ►
Με μετρό: Στάση Κεραμεικός | Μπλε γραμμή (Γραμμή 3: Αγία Μαρίνα - Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο)
Με λεωφορείο: Στάση Γεωπονική Σχολή (856, A16)
Με ΙΧ: Yπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ εντός του Πανεπιστημίου (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Κυριακές σαν γιορτή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με αφορμή την έκθεση Γεωμετρίες. Συζητήσεις, εργαστήρια, ξεναγήσεις, «αληθινό» φαγητό με σκοπό να έρθουμε σε επαφή, να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τη γη.
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.
Σε ορισμένες δράσεις χρειάζεται να γίνει προκράτηση θέσης με αποστολή email (δείτε πιο κάτω αναλυτικά).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

18:00 | Practicing Pleasure Where Possible, an Act: Μια δράση από την Πάκυ Βλασσοπούλου
Ένας μουσικός αυτοσχεδιασμός με τσαμπούνες, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Δημοσθένη Μπογιατζή, θα ενεργοποιήσει την εγκατάσταση της καλλιτέχνιδας. Κεραμικά γλυπτά μετατρέπονται σε κρουστά για να συνοδεύσουν τους τσαμπουνιέρηδες και προθήκες έργων γίνονται καθίσματα για τους μουσικούς και τους καλεσμένους. Eίστε ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε όλοι, μουσικοί, φίλοι, αλλά και περαστικοί.

Χώρος: Κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος | Διάρκεια: 40 λεπτά


19:00 | Sustainable Cities are Productive, Inclusive Cities: Mια ομιλία του Dimitri Zenghelis

Πόλεις όπως η Αθήνα μπορούν να γίνουν πιο υποφερτές, πιο βιώσιμες, αν αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η καινοτομία ώστε να καταφέρουν να απευθυνθούν στην παγκόσμια αστική εφευρετικότητα και στις κλιματικές προκλήσεις.

Ο Dimitri Zenghelis είναι Senior Visiting Fellow του ερευνητικού ινστιτούτου Grantham του London School of Economics, όπου ήταν επικεφαλής της πολιτικής για το κλίμα από το 2013 έως το 2017. Το 2014 ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Οικονομία και το Κλίμα. Έχει υπάρξει επικεφαλής Οικονομικών Προβλέψεων του βρετανικού Υπουργείου Οικονομίας και ενημέρωνε τακτικά τον τότε υπουργό Gordon Brown και τον πρωθυπουργό Tony Blair.

Χώρος: Cinema Zagara | Διάρκεια: 45 λεπτά
H ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.


20:00 | Think Global Eat Local: Ένα δείπνο από τους Troō Food Liberation & ψωμί με χαρουπάλευρο από το Betty’s Bakery

Ένα γευσιγνωστικό δείπνο στον αμπελώνα, με τροφές και συστατικά που ταξίδεψαν πολύ λίγο για να φτάσουν στα πιάτα μας.

Οι Troō Food Liberation είναι μια κολεκτίβα που δραστηριοποιείται στη δημιουργία «αληθινού φαγητού». Μανιφέστο της ομάδας είναι πως η τροφή που είναι απαλλαγμένη από τεχνικές επεξεργασίες και προέρχεται από βιώσιμους τρόπους παραγωγής εξελίσσει θετικά την κοινωνικοπολιτική, οικολογική και συλλογική συνειδητότητα. Το Betty’s Bakery είναι ένα βιοπιστοποιημένο μικρό αρτοποιείο, που δουλεύει αποκλειστικά με φυσικό προζύμι και άλευρα αλεσμένα σε πετρόμυλους. Στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, σέβεται το περιβάλλον και καινοτομεί στις συνταγές και τον τρόπο δουλειάς.

Χώρος: Αμπελώνας | Δωρεάν | Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας). | Οι θέσεις για το δείπνο έχουν εξαντληθεί.


21:30 | Ecodrome σε επιμέλεια των Céline Condorelli και Filipa Ramos 

To Ecodrome είναι ένα υπαίθριο πρόγραμμα ταινιών σε 5 Κυριακές. Αποτελείται από ντοκιμαντέρ και από μικρού και μεγάλου μήκους εικαστικές και κινηματογραφικές ταινίες που σχολιάζουν τις κλιματικές μεταλλάξεις στο φυσικό τοπίο και στη ζωή.. 
To Ecodrome παρουσιάζεται στο Cinema Zagara της Céline Condorelli που είναι ένα υπαίθριο σκηνικό μικρών αρχιτεκτονικών δομών με σημείο αναφοράς το Jantar Mantar, ένα αστεροσκοπείο στο Δελχί της Ινδίας.

Εισαγωγή & συζήτηση με τις εικαστικούς Céline Condorelli & Angela Melitopoulos (στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά).

Αυτή την Κυριακή γίνεται αφιέρωμα στον ΑΕΡΑ:
- Angela Melitopoulos: Μια διευρυμένη κινηματογραφική προβολή-περφόρμανς σχετικά με τα χαρτογραφικά έργα τέχνης της, Crossings (2017), Corridor X (2006), καθώς από το βίντεο-δοκίμιό της, Passing Drama (1999)
- Inhabitants, του Artavazd Peleshian, 1970, Αρμενία, ψηφιακό βίντεο από μετατροπή του φιλμ 35 mm, 9΄

Χώρος: Cinema Zagara | Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά | Οι ταινίες προβάλλονται στα αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

χορηγίες / συνεργασίες

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Με την υποστηριξη

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη